[ X ]
[ X ]
[ X ]
Peşte preparat în condiţii insalubre şi livrat în supermarketurile din Capitală
16 Ianuarie

O tonă de peşte în proces de preparare şi produs în condiţii insalubre a fost depistată de către polițiști la o întreprindere de prelucrare și afumare, apoi livrat în supermarketurile din Chișinău, informează CURENTUL.

În rezultatul acţiunilor specializate în domeniu poliţiştii au constatat nereguli în activitate, precum şi condiţii anti-sanitare de prelucrare a peştelui. Astfel a fost depistată o tonă de peşte în proces de preparare şi produs finit în condiţii insalubre, păstrat în vase interzise în industria alimentară, fiind estimată valoarea totală în sumă de aproximativ 100 mii de lei.

Ulterior specialiştii în siguranţa alimentelor au aplicat restricţii, privind comercializarea ulterioară a peştelui, şi au colectat mostre pentru a fi expediate la Centrul Republican de Diagnostică Veterinară.

De asemenea au fost ridicate registre, agende, bonuri de consum de plată și livrare, înscrisuri de ciornă ce reflectau activitatea frauduloasă a întreprinderii. Potrivit informaţiilor acumulate, întreprinderea livra peşte la cele mai renumite supermarketuri şi magazine din Capitală.

În prezent sunt acumulate toate materialele și probele necesare în vederea atragerii la răspundere a factorilor de decizie conform legislației în vigoare. În dependenţă de rezultatele expertizelor numite şi investigaţiilor demarate de către specialiştii în siguranţa alimentelor, agentul economic riscă să-i fie retrasă licenţa de activitate.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților