[ X ]
[ X ]
[ X ]
Peste o mie de operații de protezare au fost efectuate de la începutul anului
31 Iulie

Peste 1 100 de operaţii au fost efectuate în cadrul programului de protezare a articulațiilor mari în primele șase luni ale anului curent, sau circa 36% din volumul contractat, transmite CURENTUL.

Este vorba de operații de protezare de șold, genunchi și umăr. Pentru intervențiile menționate mai sus Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a alocat peste 50 de milioane de lei.

În 2019 CNAM a contractat 3134 de operații în cadrul programului de protezare a articulațiilor mari, iar sumă totală pentru aceste cazuri tratate este de peste 139 de milioane de lei.

Unul din motivele care stau la baza realizării în primul semestru al unui număr mai mic de operații de acest fel ar fi dotarea insuficientă cu consumabile necesare a instituțiilor medico-sanitare din cauza procedurii de achiziție.

Pentru a asigura efectuarea tuturor operațiilor planificate pentru anul curent în cadrul programului special de protezare a articulațiilor mari, CNAM în prezent poartă negocieri privind posibilitatea prestării acestor servicii medicale de către prestatorii privați.

În anul curent, pentru prestarea serviciilor în cadrul programului de protezare a articulațiilor mari CNAM a încheiat contracte cu 16 instituţii medicale: 14 publice şi două private.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților