[ X ]
[ X ]
[ X ]
Peste 900 detectoare de fum au fost instalate în casele mai multor familii în cadrul campaniei „O casă protejată, o viață salvată”
26 Martie

În cadrul Campaniei Naționale „O casă protejată, o viață salvată” în casele oamenilor din Republica Moldova au fost instalate 959 de detectoare de fum, transmite CURENTUL.

Mai multe familii din raioanele Soroca, Drochia, Fălești, Florești, Ungheni și Cantemir au avut parte de instalații de depistarea a fumului toxic. Angajații IGSU au instalat detectoare la 832 de familii cu mulți copii, persoane în etate și oameni țintuiți la pat. Persoanele au avut parte de instruiri, dar și demonstrații practice de funcționare a detectoarelor.

Pe parcursul următoarei perioade campania va ajunge în localități din raionul Căușeni, Taraclia, Cahul și Comrat. Scopul acțiunilor este de a preveni incendiile și intoxicațiile cu monoxid de carbon.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului au avut loc 37 de cazuri de intoxicare cu CO și CO2 în urma cărora au fost traumatizate 47 persoane. În urma intoxicațiilor primite, 16 persoane au decedat.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților