[ X ]
[ X ]
[ X ]
Peste 500 localităţi din ţară au rămas fără energie electrică
21 Aprilie

În legătură cu agravarea semnificativă a situației din rețelele electrice urmare a impactului condițiilor meteorologice deosebit de complicate, manifestate prin precipitații puternice sub formă de lapoviță și ninsori, însoțite de vânt cu intensificări de peste 22 m/s, ce continua deja a doua zi, Gas Natural Fenosa în Moldova a anunțat în cadrul companiei situație excepțională de maximă gravitate. Acest cod excepțional prevede o serie de activități excepționale pentru reacționarea adecvată la situația din rețelele electrice deservite, transmite CURENTUL.
Conform informației operative înregistrate de Centrul de operare al companiei, la ora 9.00 a zilei de astăzi, vineri, 21 aprilie, în urma numeroaselor rupturi de conductor și a deteriorării izolatoarelor, de asemenea a diferitor deranjamente și avarii din instalații, au rămas parțial sau în totalitate fără energie electrică 560 de localități. Cea mai complicată situație este în raioanele de centru și sud ale țării, precum Criuleni, Strășeni, Orhei, Ialoveni, Cimișlia, Leova, Hâncești, Cantemir, Căuşeni, Ștefan Vodă ș.a. de asemenea, în suburbia mun. Chişinău.

Pentru înlăturarea operativă a defecţiunilor produse sub influenţa factorului meteorologic agresiv şi reluarea furnizării energiei electrice, Gas Natural Fenosa în Moldova desfăşoară de urgenţă toate acţiunile necesare. În prezent toate echipele operative ale companiei și ale întreprinderilor colaboratoare efectuează lucrări de reparaţie a liniilor electrice aeriene deteriorate şi de realimentare cu energie a localităţilor afectate.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților