[ X ]
[ X ]
[ X ]
Peste 46 000 de țigarete tăinuite în podeaua dublă a unui autoturism, depistate la Vama Leușeni
4 Noiembrie

Peste 46 000 de țigarete tăinuite și autovehiculul folosit pentru transportarea frauduloasă a acestora au fost reținute de către vameșii de la Leușeni, ieri, 03 noiembrie. Produsele din tutun erau ascunse într-un spațiu improvizat, greu accesibil, în podeaua dublă a unui autoturism ce se deplasa spre Germania, transmite CURENTUL.

Cazul a fost înregistrat la ieșire din țară, atunci când, în baza analizei de risc, funcționarii vamali au redirecționat spre scanare un autoturism de model Fiat Scudo. Imaginile prelevate au semnalat prezența unor obiecte suspecte în podeaua mijlocului de transport.

Suspiciunile vameșilor au fost confirmate după ce aceștia au demontat spațiile special amenajate ale autovehiculului, din care au extras 46 400 de țigarete mărcile ”Winston” și ”Marlboro”, marcate cu timbre de acciz ale Republicii Moldova.

Ca urmare, țigaretele au fost reținute, iar mijlocul de transport, reutilat în scopul tăinuirii și transportării ilicite a produselor din tutun, a fost indisponibilizat. Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor încălcării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților