[ X ]
[ X ]
[ X ]
Peste 32 mii de consumatori au beneficiat de suport prin intermediul Contact-centrului ”Moldovagaz”
5 Ianuarie

Peste 32 580 de consumatori s-au adresat pe parcursul anului 2023 la Contact-centrul SA „Moldovagaz” prin intermediul liniei telefonice unice 1304.

Potrivit serviciului relații publice al companiei, majoritatea covârșitoare a apelurilor, și anume 31 548, au parvenit de la locuitorii capitalei.

Astfel, 16 754 de persoane s-au adresat în legătură cu achitarea facturii, cu privire la compensația acordată au apelat 3 858 de consumatori, iar lipsa facturii de plată s-au adresat 1 436 de consumatori, cu erorile în facturare – 2 036. În legătură cu relațiile contractuale au apelat 2 268 de consumatori, iar 1 740 au transmis prin această cale indicii contorului, cu alte întrebări de ordin tehnic s-au adresat 4 491 de persoane. Programul de lucru al centrului este de luni până vineri de la orele 8.00 până la 17.00, iar pentru situații de urgență este preconizat numărul 904, care este disponibil 24 din 24.

Totodată, numărul de utilizatori ai serviciului „Cabinetul personal al consumatorului” a constituit 19 403 de persoane, fiind de creștere de la începutul anului cu 6 082 de unități. Accesând contul său, utilizatorul poate verifica istoricul de consum pentru ultimele 12 luni, precum și bilanțul curent al acestuia. Alte opțiuni oferite din Cabinet includ posibilitatea de a expedia la distanță indicii curenți ai contorului, precum și să fie descărcată și achitată factura în regim online. La fel, consumatorul poate lăsa online cererea pentru a resemna sau rezilia contractul, să se adreseze pentru suport la contact-centrul întreprinderii, precum și să plaseze reclamații.

Serviciul este disponibil atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru cei noncasnici (persoanele juridice). Mai mult, arhitectura cabinetului personal permite să fie corelate mai multe locuri de consum a gazelor naturale la un singur cont. La fel, indicii contorului pot fi expediați prin intermediul aplicației Viber ChatBot. În Oficiu comercial din mun. Chișinău, în aceeași perioadă, au fost deserviți circa 61 047 consumatori finali, iar on-line au fost prelucrate peste 7 082 de cereri ale consumatorilor.

SA „Moldovagaz” a implementat și un sistem de suport pentru consumatori și pe baza mesagerului „Telegram” (https://t.me/MoldovagazSupportBot). Întrebările din partea consumatorilor sunt acceptate în regim 24 din 24 de ore, în timp ce răspunsurile sunt oferite după ce acestea au fost procesate de specialiștii companiei de luni până vineri.

Prin intermediul platformei online pe pagina companiei consumatorii au achitat 68 220 facturi în sumă totală de 88,876 milioane de lei. La fel, începând cu luna august 2021, consumatorii de gaze din capitală pot apela la сall-centrul întreprinderii „Chișinau-gaz” la numărul 1305, pentru soluționarea problemelor de ordin tehnic și transmiterea indicilor.

Inapoi la arhiva noutaților