[ X ]
[ X ]
[ X ]
Peste 17 mii solicitări ale ambulanței au fost înregistrate în decursul săptămânii trecute
24 Noiembrie

IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească informează că în perioada 16 – 23 noiembrie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 17 076 solicitări, transmite CURENTUL.

La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 6 585 pacienți, dintre care 5737 maturi și 848 copii.

Cel mai frecvent, a fost solicitat Serviciul de Urgență pentru persoanele cu urgențe respiratorii – 4 738 solicitări. Echipele AMU au deservit 1 758 solicitări pe motiv de infecții respiratorii virale acute (IRVA).

În această perioadă, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical calificat la 3067 persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 51 pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 2132 de cazuri, dintre care 244 de accidente vasculare cerebrale.

Urgențele traumatologice în total au constituit 1 187 solicitări. În urma celor 57 de accidente rutiere produse pe traseele din țară au avut de suferit 80 persoane. Ulterior, 65 pacienți au fost transportați în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești.

Săptămâna trecută, echipele AMU din mun. Chișinău și raioanele Telenești, Florești, Ungheni și Edineț au asistat 6 nașteri în condiții de prespital, care au decurs fără complicații. Ulterior, mamele și nou-născuții au fost transportați la maternitate pentru îngrijiri medicale.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților