[ X ]
[ X ]
[ X ]
Peste 1000 de clădiri din capitală vor avea parte de servicii de termoficare și apă caldă mult mai fiabile
1 August

Peste 1000 de clădiri din capitală vor avea parte de servicii de termoficare și apă caldă mult mai fiabile, iar avariile în rețelele furnizorului de energie electrică nu vor mai afecta livrările de energie termică pentru încălzire și apă caldă. Aceasta se  datorează unui șir de lucrări de modernizare a utilajului electrotehnic de la Punctele Termice Centrale (PTC) dotate cu utilaj de forță (agregate de pompare), aflate în toate sectoarele or. Chișinău, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, lucrările presupun reconstrucția branșamentelor de alimentare cu energie electrică, ce vor permite asigurarea categoriei de fiabilitate II și modificarea amplasării nodurilor de evidență din încăperea PTC -ului în exteriorul lui.

Totodată, modernizările date vor permite automatizarea mai multor operațiuni și gestionarea echipamentelor tehnice de la distanță. ”Creșterea autonomiei instalațiilor, precum și automatizarea mai multor operațiuni ne vor permite să prestăm servicii mai sigure și fiabile consumatorilor noștri”, declară directorul general al Termoelectrica, Veaceslav Eni.

Totodată, pe parcursul acestui an, Termoelectrica planifică instalarea a 22 pompe de circulație dotate cu convertizoare de frecvență în 10 PTC-uri. Echipamentele noi, spre deosebire de cele vechi, vor permite asigurarea mai fiabilă a consumatorilor cu energie termică pentru încălzire, dar și reducerea consumului de energie electrică cu circa 25-35%.

Notă:  Punct Termic Central (PTC): Încăpere specială unde sunt montate un șir de instalații destinate pentru conectarea mai multor clădiri la sistemul centralizat de încălzire și alimentare cu apă caldă menajeră.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților