[ X ]
[ X ]
[ X ]
Peste 100 de ilegalități depistate de ANSA pe parcursul a două săptămâni
6 Martie

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) comunică rezultatele activității subdiviziunilor din teritoriu în perioada 8-21 februarie, informează CURENTUL.

Astfel, porivit unui comunicat de presă, au fost efectuate 9 controale la agenți economici din domeniul producției de origine vegetală, la 4 depozite pentru păstrarea cerealelor, 4 depozite pentru păstrarea produselor de uz fitosanitar și fertilizanți și 4 magazine agricole.

Verificări s-au făcut și la 15 agenți economici care cultivă semințe și material săditor pentru comercializare pe piețele interne și peste hotare.

Totodată, inspectorii ANSA s-au deplasat la 42 ferme de bovine, porcine, ovine și caprine, iepuri, chinchilie și păsări, 29 stupine, 4 exploatații de animale, 20 deținători de bovine, ovine și păsări de casă, 4 incubatoare și la 3 puncte farmaceutice.

În perioada de referință au fost verificate din punct de vedere a conformității 14 puncte de colectare a laptelui, 4 abatoare, 3 puncte de sacrificare, 2 depozite frigorifice, un pavilion de comercializare a peștelui, proaspăt, 13 magazine de comercializare a cărnii. Controlului au fost supuse și 4 brutării, o moară, o secție de producere a pastei făinoase, o fabrică de vin, 2 secții de cofetărie și pateserie,  o unitate de deshidrare  a fructelor, 7 depozite de păstrare a produselor alimentare.

Inspectorii pentru supravegherea comerțului au vizitat, în același timp, 142 de magazine alimentare,2 magazine specializate și 8 tarabe. Prin urmare, au fost întreprinse vizite de control la 7 săli de festivități, 15 cafenele, 2 baruri, 4 cantine, 2 aziluri de bătrâni, 28 blocuri alimentare din instituții școlare, 50 blocuri din cele preșcolare și cantina de la un spital rational.

În total, în urma controalelor efectuate de către inspectorii ANSA, pe parcursul perioadei respective, au fost depistate 139 de neconformități, întocmite 239 de prescripții, 66 de procese verbale de contravenție. În acest fel, în urma controlalelor au fost aplicate amenzi în sumă de 80 de mii 100 de lei.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților