[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pescuitul e în toi! Iată cât trebuie să scoți din buzunar pentru a pescui legal
1 Februarie

Sezonul de pescuit e în toi, iar pentru a nu încălca legea, pescarii trebuie să obţină un permis de la Serviciul Piscicol, care le permite să pescuiască în toate râurile şi lacurile naturale, aflate în gestiunea statului, informează CURENTUL.

Costul permisului este de 300 de lei pentru întreg sezonul de pescuit, care se încheie în aprilie, sau 30 de lei pentru o zi. Pescarii pensionari plătesc înjumătăţit. Pentru a pescui în bazinele arendate nu e nevoie de permis de la Serviciul Piscicol, dar arendaşii sunt în drept să stabilească taxe.

Solicitat de reporterul CURENTUL, Inspectorul Superior al Serviciului Piscicol, Vasile Drozdovschi, a oferit mai multe detalii în acest sens.

„Pescuitul se permite în toate zilele săptămânii, de la răsărit la apus, cu undiţa, care are până la 5 cârlige. Se interzice să pescuieşti în baza unui permis mai mult de cinci kg de peşte”, a spus Vasile Drozdovschi.

Cei care merg la pescuit fără permis riscă să ia amenzi usturătoare, de la 300 până la 600 de lei. Mai mult decât atât, pescarul va trebui să achite prejudiciul pentru fiecare peşte capturat. Pentru fiecare specie de peşte este stabilită o taxă aparte.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților