[ X ]
[ X ]
[ X ]
Personalul din penitenciare va beneficia de 2 programe destinate psihologiei profesionale
16 Martie

Proiectul finanțat de Uniunea Europeană „Sprijin acordat sistemelor de executare, probațiune și reabilitare în Moldova” (EUTAP4) a pus la dispoziția Departamentului Instituțiilor Penitenciare două programe destinate psihologiei personalului din închisori, transmite CURENTUL.

Unul dintre programele livrate se referă la comunicarea și prevenirea sindromului de ardere profesională (burnout) la personalul cu vechime de peste 5 ani în sistemul penitenciar, iar celălalt vizează comunicarea și acomodarea la locul de muncă a personalului nou angajat în penitenciare. Cele 50 exemplare (câte 25 din fiecare program) vor fi de un real folos, prin tehnicile, metodele și principiile prezentate, atât instituțiilor penitenciare și Centrului Instructiv pentru îndrumarea noilor angajați în sistem, dar și psihologilor care consiliază personalul din penitenciare.

Această acțiune face parte din suportul consistent pe care Uniunea Europeană îl acordă, prin proiectul EUTAP4, domeniului resurselor umane din sistemul penitenciar al Republicii Moldova.

Resursa umană reprezintă veriga de bază în orice organizație și trebuie să fie bine pregătită, atât la nivel profesional, cât și psihic. Având în vedere caracterul complex al activității, personalul din sistemul penitenciar, atât cel nou angajat cât și cei cu experiență mai mare în acest sistem, are nevoie de îndrumare și comunicare permanentă, în vederea identificării și soluționării problemelor care pot apărea atât în perioada de acomodare cât și în urma arderii profesionale.

4

3

2

1

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților