[ X ]
[ X ]
[ X ]
Personalităţi marcante despre Dumitru Ciubașenco!
15 Septembrie

Ziaristul Dumitru Ciubaşenco s-a născut în Cinișeuți, raionul Rezina. La o vîrstă fragedă, familia sa a trecut cu traiul în capitală, unde Ciubașenco a studiat Școala Medie. Apoi a fost timp de 14 ani redactor-șef al publicației „Moldavschie Vedomosti”. În 2009 el a părăsit acest post, pentru a fonda o nouă publicaţie – „Panorama”. Recent, a fost desemnat candidat la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova de către „Partidul Nostru”.

Reporterul  www.curentul.md  nu a reușit să găsească profesori sau colegi din localitatea de baștină, dar a contactat mai multe personalități.  Astfel, a reușit să facă legătura cu un fost profesor de la facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea de Stat din Moldova, unde a studiat Dumitru Ciubașenco. „El a început aici la noi să studieze, însă nu a absolvit, căci s-a transferat la Universitatea de Stat din Moscova. Din cîte mi-l aduc aminte, era un băiat exemplar, cu viziuni bune, sîrguincios. Mă bucur că a decis să candideze la așa o funcție. Este un om care are propria poziție, care  își exprimă liber ideile. Eu, de exemplu, am alt candidat pe care îl voi susține, pentru că, consider că nu are experiența necesară în activitatea politică. Ca jurnalist e foarte bun și ca redactor-șef, dar în politică e mai complicat, dar asta nu e un neajuns pentru că experiența se capătă pe parcurs”, a declarat Serafim Isac, fost profesor de la  USM.

Ivan Diacov, fostul procuror al mun. Chișinău, ne-a mărturisit că Dumitru Ciubașenco are calitățile necesare și ar merita să devină Președintele țării. „Este un om cu simț, un om educat, un adevărat patriot al Republicii Moldova și un ziarist foarte bun. Încă nu putem fi siguri dacă va reuși să ajungă Președintele țării, dar sînt de părere că ar merita, în comparație cu Ghimpu sau Vasile Tarlev. Este un om echilibrat, realist, care dorește binele acestei țări și acestui popor. Dacă va da Domnul să acumuleze voturile necesare și să devină el, sînt sigur că  va fi un Președinte bun pentru Republica Moldova și care va face lucruri pozitive”, a declarat Diacov.

Victor Borșevici, preşedintele filialei din Moldova a Academiei Internaţionale de Informatizare (pe lîngă ONU), a menționat că Dumitru Ciubașenco este un om cu calități deosebite, dar nu este sigur încă pe cine va vota. „Din cîte îl cunosc, este un om echilibrat, dar nu aș putea spune că are calități de lider, care ar putea conduce societatea din Moldova. El așa ca om este cumsecade, educat, dar are o personalitate introvertită, dar nu extrovertită. Eu nu văd în el calități energetice, înzestrat cu voință de a conduce sau voință spre putere. Îl apreciez, este un om deștept, un analist bun, sarcastic, are și simțul umorului bine dezvoltat, dar fiecare dintre noi ar trebui să înțeleagă că mai avem și unele defecte, neajunsuri. Pentru această funcție trebuie să avem calități speciale, diferite, nu sînt necesare doar cele de cumsecădenie și intelectualitate”, a declarat el.

Scriitorul  și publicistul Vlad Pohilă a spus că jurnalistul este un candidat bun la Președinție, doar că încă nu este sigur dacă îl va vota. „Este un om bine documentat, cunoaște foarte bine situația din țara noastră, are și o carieră frumoasă, a  învățat la Moscova, are cunoștințe multe. De asemenea, este un jurnalist foarte bun, talentat, dar nu știu de ce s-a lansat în această campanie electorală. Mai degrabă cred că face jocul politic al cuiva. Eu l-am cunoscut pe tatăl său, care la fel era un jurnalist foarte bun, aș putea spune că are  mai multe calități bune decît ceilalți candidați. Eu, personal, nu am încă un candidat preferat, încă sînt indecis pe cine voi vota, dar mai este timp încă”, a declarat Pohilă.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților