[ X ]
[ X ]
[ X ]
Persoanele cu pensii mai mici de 1589 de lei vor primi cu 10% mai mult, începând cu anul viitor
14 Noiembrie

Din 1 ianuarie 2019, pensionarii cu pensii mai mici de 1589 de lei vor primi pensii majorate cu 10%. Proiectul de lege privind susținerea financiară suplimentară a unor beneficiari de pensii a fost aprobat astăzi de Executiv, transmite CURENTUL.

„Acestea sunt roadele muncii noastre de până acum, atunci când am vorbit și am efectuat reforma sistemului de pensii. A fost o reformă care a venit să aducă echilibru și echitate în sistemul de pensii și a eliminat o nedreptate care a fost în acest sistem. Acum este o majorare a pensiilor și este o majorare adevărată” , a subliniat premierul Pavel Filip.

Pentru implementarea proiectului în anul 2019 sunt necesare aproximativ 567 milioane de lei. Banii vor fi alocați din Bugetul de Stat sau Bugetul asigurărilor sociale de stat, în funcție de sursa de finanțare a pensiei. Majorarea nu va afecta celelalte plăți sociale de care beneficiază persoanele cu pensii mici, inclusiv ajutorul social pentru perioada rece a anului.

De asemenea, de la 1 ianuarie 2019 va începe reexaminarea pe etape a pensiilor celor care au muncit după pensionare, iar de la 1 aprilie urmează o nouă indexare a pensiilor.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților