[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pericolul demisiei planează asupra lor! Vor reuși să-l convingă pe viitorul Primar General al Capitalei că merită să rămână în funcție?
24 Mai

După câștigul unuia din cei doi candidați pentru funcția de Primar General al Capitalei după turul II, s-ar putea ca viitorul Primar să demită pretorii sectoarelor Râșcani, Buiucani și Botanica. Riscul de a-și încheia activitatea este aproape iminent, întru-cât Primarul de Chișinău are prerogativa de a numi și a demite pretorii și vice-pretorii fără acordul Consiliului Municipal, informează CURENTUL.

Este vorba despre Nicolae Balaur – pretorul sectorului Râșcani numit la dispoziția lui Dorin Chirtoacă la începutul 2017, fost membru al Partidului Liberal; Valeriu Nemerenco – îndeplinește funcția de pretor al sectorului Buiucani din 1992 și este ex-deputat PL și Oleg Rațoi – numit pretor al sectorului Botanica în iulie 2017.

Preturile sectoarelor Centru și Ciocana, deocamdată, sunt conduse de pretori interimari, locțiitori ai foștilor pretori, Oleg Poiata-plecat de la pretura Centru din cauza ilegimității conducerii primăriei și Galina Bostan – care a fost demisă de fostul primar interimar Silvia Radu pentru mai multe nereguli depistate la Ciocana.

La 14 aprilie 2017, Monitorul Oficial a publicat modificările la legislație potrivit cărora, Primarul Capitalei își poate forma cabinetul propriu fără acordul Consiliului Municipal Chișinău.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților