[ X ]
[ X ]
[ X ]
Percheziții la domiciliul unui locuitor din Chișinău. Este bănuit de organizarea migrației ilegale
18 Decembrie

Polițiștii de frontieră din Direcția regională Vest au efectuat o percheziție la domiciliul unui conațional, cercetat penal pentru organizarea migrației ilegale. Descinderile au avut loc ieri, 17 decembrie curent, în municipiul Chișinău, acțiuni realizate în coordonare cu Procuratura Ungheni, transmite CURENTUL.

Ca rezultat al perchezițiilor, în apartamentul chișinăuianului s-au depistat și ridicat ca probe un lot de muniție, fără drept de posesie, telefoane mobile și un carnet cu notificări.

Acum o lună, ofițerii de investigații și cei de urmărire penală din Direcția regională VEST au inițiat un șir de măsuri pe linia deconspirării unei grupări criminale specializate în organizarea migrației ilegale, în acest sens fiind deschis un dosar penal. Ca urmare a informațiilor acumulate și identificarea persoanei, care ar fi unul din membrii grupării, s-a autorizat o percheziție la domiciliul acestuia, în mun. Chișinău.

În cadrul percheziției, chișinăuianul nu a putut explica proveniența a 64 de cartușe calibru 9 mm și 7.62 mm, două încărcătoare și trei telefoane mobile. La fel, a fost depistat și un carnet în care erau înscrise contactele unor persoane, pentru care tânărul de 29 de ani a evitat să dea declarații.

În baza celor depistate și informațiilor existente, tânărul a fost reținut și condus la sediul IGPF, unde a fost audiat în calitate de bănuit. Totodată, existând bănuială rezonabilă de comitere a organizării migrației ilegale, acesta a fost reținut pentru 72 ore, în temeiul 166 CPP al RM. Pentru fapta sa, chișinăuianul riscă amendă în mărime de la 1150 la 1350 de unităţi convenţionale sau închisoare de la 5 la 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților