[ X ]
[ X ]
[ X ]
Percheziții în Penitenciarul din Rezina. Ce au identificat angajații DIP
4 Mai

Angajații Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP), împreună cu Detașamentul Mixt Zona Nord și Centru a DIP, cu sprijinul Detașamentului cu Destinație Specială „Pantera”, în număr de 140 persoane, au efectuat, azi dimineața, percheziții în celulele deținuților de la Penitenciarul nr.17-Rezina, transmite CURENTUL.

Urmare a perchezițiilor efectuate, au fost identificate şi ridicate din locuri ascunse: 23 telefoane mobile, 34 de accesorii pentru telefoane, 120 litri de alcool produs în condiții improvizate, un dispozitiv Wi-Fi. Obiectele ridicate au fost documentate în conformitate cu legislaţia în vigoare.

În timpul perchezițiilor 4 deținuți au opus rezistență fizică la acțiunile angajaților și respectiv au fost aplicate mijloacele speciale. Despre aceste fapte, vor fi informate imediat organele Procuraturii și Oficiul Avocatului Poporului.

Conducerea DIP își reafirmă intenția de a asigura ordinea și siguranța instituțiilor penitenciare, pentru a proteja viața şi sănătatea deținuților, precum și a personalului angajat, altor persoane care vizitează penitenciarele.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților