[ X ]
[ X ]
[ X ]
„Pentru Moldova” – la declarații: Maia Sandu trebuie să exercite rolul de mediator
28 Decembrie

Platforma parlamentară „Pentru Moldova” este gata să își asume responsabilitatea formării unui guvern tehnocrat, care să administreze eficient țara până la următoarele alegeri parlamentare anticipate sau cele ordinare. De asemenea, reprezentanții Platformei „Pentru Moldova” sunt gata să desemneze propria candidatură pentru funcția de prim-ministru. Declarații în acest sens au făcute după consultările cu fracțiunile parlamentare, organizate de către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, informează CURENTUL.

Reprezentanții Platformei „Pentru Moldova” au reiterat că sunt pregătiți pentru alegerile parlamentare anticipate, dar prioritate în acest moment este administrarea eficientă a țării, în contextul crizei cu care se confruntă.

„Noi suntem gata să ne asumăm responsabilitatea politică pentru a veni cu un guvern responsabil, cu premier responsabil, competent, care cunoaște cum trebuie gestionate treburile țării ca să nu lăsăm oamenii fără salarii și pensii”, a declarat vicepreședintele fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR”, Violeta Ivanov.

secretarul Platformei „Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu, a amintit că Maia Sandu trebuie să exercite rolul de mediator și să desemneze candidatul propus, iar reprezentanții Platformei vor discuta în Parlament pentru a identifica o majoritate legislativă care să sprijine guvernul provizoriu.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților