[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pensionarii din R. Moldova: Am devenit cei mai chinuiți și săraci, mai cu seamă – în rezultatul furtului miliardului
13 Iulie

Uniunea Pensionarilor din Republica Moldova a cerut astăzi guvernanților, în cadrul unei conferințe de presă, să soluționeze problema miliardelor furate, să fie recuperați banii, iar persoanele implicate să fie trase la răspundere penală. Totodată, pensionarii s-au plâns de pensiile mici și de condițiile de trai pe care i le oferă Republica Moldova, informează CURENTUL.

Mihai Crosnovăț, reprezentant al Uniunii Pensionarilor din Moldova, a îndemnat guvernanții să se ocupe de problemele pensionarilor și nu de propriile interese. „Noi, generația cu cea mai bogată experiență de viață, am devenit cea mai săracă și cea mai chinuită, mai cu seamă – în rezultatul furtului miliardului. Noi, pensionarii din RM, suntem cei mai afectați, pentru că au crescut prețurile și în rezultat nu a fost posibil să se mai majoreze pensiile ca să ne asigure nivelul de trai minim din Moldova. De aceea, cerem să fie soluționată problema miliardelor furate, să fie trase la răspundere persoanele responsabile, dorim stabilitate la noi în țară”, a menționat el.

Un alt membru al Uniunii Pensionarilor a dat citire unei petiții care va fi înaintată autorităților publice din Republica Moldova. „Ne-a impus situația să ieșim în fața dvs., să ne adresăm și nu este pentru prima oară când ieșim în față guvernanților noștri, pentru că problemele înaintate astăzi cad pe spatele întregului popor, și mai ales pe spatele nostru a pensionarilor, care suntem aproximativ 700 de mii. Mulți pensionari ar muri de foame, dacă nu ar avea de ei grijă rudele de peste hotare. Trebuie să fim uniți, să fim activi civic, să lăsăm țara pe mâini bune. Trebuie să ne cerem drepturile”, a menționat membrul Uniunii.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților