[ X ]
[ X ]
[ X ]
Penitenciarul din Leova are bloc nou. Este destinat persoanelor care au fost condamnate prima dată
14 Februarie

La Penitenciarul nr.3-Leova a fost inaugurat blocul recent renovat și modernizat, transmite CURENTUL.

Blocul este destinat persoanelor condamnate pentru prima dată la pedeapsa închisorii, cărora li s-a stabilit executarea pedepsei într-un penitenciar de tip închis şi are o capacitate de 110 persoane.

În urma modernizărilor și modificărilor efectuate în acest bloc au fost instalate sisteme de monitorizare video, sisteme moderne de control (buton pentru solicitare de ajutor), securitate anti-incendiară, dar și alte condiții, inclusiv ce țin de igiena personală, care garantează respectarea drepturilor, securității și siguranței persoanelor private de libertate. De asemenea, clădirea dispune de cazangerie proprie, curți de plimbare și teren multifuncțional de sport.

Reconstrucția edificiului a fost efectuată în conformitate cu standardele internaționale în materia respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei aflate în detenție, iar pentru renovare s-au investit 35,4 milioane de lei, bani alocați din bugetul de stat.

În acest sens, în mai multe instituții penitenciare vor fi desfășurate lucrări similare de reconstrucție prin extinderea spațiilor de deținere a persoanelor lipsite de libertate, reabilitarea infrastructurii penitenciarelor existente, întru ca toate persoanele aflate în locurile de detenție să primească toată susținerea statului pentru a-și corecta comportamentul și a se integra în societate.

Cristina Parfeni

IMG_6140

Inapoi la arhiva noutaților