[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pedeapsă de pînă la 5 ani de închisoare. Au răpit un microbus, apoi au pătruns şi într-un automobil de model „Vaz”
23 Noiembrie

Trei indivizi au fost reținuți de polițiști după ce au răpit două unități de transport de model „Vaz” și „Mercedes„ trei zile în urmă, informează CURENTUL.

Ofițerii de investigații ai IP Rîșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău i-au identificat și reținut pe cei trei reținuți, care în seara zilei de 20 noiembrie, au răpit două unități de transport . Aceştia s-au dovedit a fi cu vârstele de 15 ani şi 19 ani, originari din Chişinău, Criuleni şi Ştefan Vodă, care şi-au recunoscut acţiunile criminale în cadrul proceselor de documentare.

Potrivit informaţiilor constatate de către poliţişti, bănuiţii au răpit microbuzul de model „Mercedes”, parcat pe o stradă din comuna Stăuceni, care au declarat că ar fi fost descuiat, iar cheile ar fi fost lăsate în interior de către proprietar. După ce s-au deplasat prin sectorul Râşcani al Capitalei, l-au abandonat la o margine de drum.

Ulterior în jurul orei 03.00, indivizii au răpit un automobil de model „Vaz”, fiind forţat cu un cuţit lacătul portierei, după care s-ar fi pornit în direcţia raionului Criuleni. Astfel aceştia au fost observaţi de un echipaj mixt de patrulare, fiind urmăriţi până la periferia Capitalei, unde au părăsit automobilul, iar doi din ei au reuşit să fugă într-o direcţie necunoscută.

Menționăm că pe numele învinuiților au fost iniţiate două cauze penale pentru răpirea mijlocului de transport, care prevăd o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 ani până la 5 ani.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților