[ X ]
[ X ]
[ X ]
„PE SCURT”: „Suntem o națiune…uneori un pic amețită”. El e politicianul care crede că în 1991 am ratat momentul să ne auto-definim
21 Februarie

Deputatul liberal-democrat, Vadim Pistrinciuc, a dat răspunsuri la 20 de întrebări provocatoare, în cadrul noului proiect CURENTUL – „PE SCURT”.

1. Care este conceptul dumneavoastră de fericire absolută? Nu cred în fericirea absolută. Sunt momente scurte de fericire, care se produc intre majoritatea timpului care e plin de cotidian si nu prea fericire. Insă, trebuie să vreai să fii fericit. Ceea ce faci, ce gândești – astea de fac fericit.

2. Ce vă provoacă groază? Nesiguranța în oameni și în viitor.

3. Când v-ați simțit cel mai bine în Moldova? Când eram copil, în adolescență. Atunci fiecare realizare mică era cât o victorie mare. Parcă știu de ce, dar nu pot reda și nici repeta.

4. Care a fost cel mai bun sfat pe care l-ați primit de la mama/tatăl dumneavoastră? Să am răbdare și să nu iau decizii din ”fierbințeală”.

5. Vin sau ceva mai tare? Vin.

6. În ce situații mințiți? Doar atunci când sunt sigur că adevărul poate face cuiva mai mult rău de cât neadevărul.

7. Care este cea mai importantă realizare personală? Cred că încă urmează.

8. Ce v-ar determina să plecați din politică? Dorința de a mă afirma alături de o echipă bună.

9. Politica este… urâtul util sau nedreptatea necesară.

10. Care a fost cel mai mare rateu al Republicii Moldova de la independență încoace? Îmi pare că în 1991 am ratat momentul să ne auto-definim, noi nu am înțeles nici ce înseamnă independență, nici unirea și nici cine suntem.

11. Cum considerați, ce a fost pe 7 aprilie 2009? A fost o revoltă populară, a tinerilor, dar pe seama căreia s-a speculat mult și au speculat mulți. Care de frică, care din interes politic.

12. Suntem o națiune îngenuncheată? Nu. Uneori un pic amețită.

13. Care ar fi cel mai optimist scenariu pentru țara noastră? Indiferent de tulburările politice, să nu mai contestăm că Moldova trebuie să fie o țară europeană.

14. De ce nu s-a făcut Unirea în ‘90? Cei care au putut, nu au dorit, cei care au dorit, nu au avut posibilitatea.

15. Ce personalitate istorică disprețuiți cel mai mult? Toți tiranii și dictatorii.

16. Caracterizați-l pe Putin în trei cuvinte… Președintele Federației Ruse, cât de tare nu-i place asta cuiva, dar este adevărul.

17. Dacă aș întoarce timpul înapoi… Aș lua mai multe decizii independente.

18. Credeți în Dumnezeu? Cred în Dumnezeu.

19. Ce atitudine aveți față de minoritățile sexuale? Normală. Minoritățile au drepturi protejate de lege, toți sunt egali în drepturi. Ce-i care neagă acest lucru, își neagă capacitatea de a fi oameni civilizați.

20. Ce nu ați reușit încă să faceți, dar tare vă doriți? Familie, copii. Totul urmează.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților