[ X ]
[ X ]
[ X ]
„PE SCURT”: „Suntem o națiune divizată, cu destinul pe care îl merităm”. Cine e alesul poporului convins de acest fapt
7 Martie

Deputatul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Nae-Simion Pleșca, a dat răspunsuri la 20 de întrebări provocatoare în cadrul proiectului CURENTUL – „PE SCURT”.

1. Care este conceptul Dvs. de fericire absolută? Fericirea? O himeră… Ce din moartea ei se naște/Și o clipă ține poate / Pentru cel ce o cunoaște… (M. Eminescu). Bucuria de a trăi cu bucuriile celor dragi și a vedea lumina fiecărei zile se numește simplu și omenește – Fericire.

2. Ce vă provoacă groază? Nesimțirea omenească și tupeul unora de a judeca până și durerea omului.

3. Când v-ați simțit cel mai bine în Moldova? Moldova e casa mea, e destinul meu, tinerețea și maturitatea mea, părinții, rudele, copiii. Cum să nu te simți bine la tine acasă alături de cei dragi?

4. Politica este… activitatea prin care, dacă te implici cu dăruire, poți realiza cel mai nobil obiectiv: schimbarea calitativă a vieții cetățenilor.

5. Care a fost cel mai mare rateu al R. Moldova de la independență încoace? Cel mai mare rateu al Moldovei este lipsa liderilor cu voință, verticalitate și vocație.

6. Care a fost cel mai bun sfat pe care l-ați primit de la mama/tatăl Dvs.? Mama m-a învățat să am mare încredere în forțele proprii și să nu dorm, că-mi va dormi și norocul. Tata a muncit din greu și asta e și lecția lui. Munca e tot ce îți aduce bucurie și te face să uiți de dureri. Nu îți lăsa timp să te plângi.

7. Cum considerați, ce a fost pe 7 aprilie 2009? 7 aprilie a fost un început spontan și promițător de schimbare, dar care a fost foarte repede profanat ca toate începuturile bune din țară.

8. Ce v-ar determina să vă schimbați cariera? Dacă ceea ce aș face nu mi-ar aduce satisfacție.

9. Vin sau ceva mai tare? Vin băut cu oameni buni, la gura beciului.

10. Suntem o națiune îngenuncheată? Suntem o națiune divizată, cu destinul pe care îl merităm.

11. Daca aș întoarce timpul înapoi, aș… fi mai aproape de băieții mei, aș reuși să îmi îmbrățișez copiii în fiecare dimineață și seară.

12. Care ar fi cel mai optimist scenariu pentru țara noastră? Integrarea europeană și aducerea de investiții în țară pentru relansarea dezvoltării tuturor sectoarelor ale economiei naționale, crearea locurilor de muncă, salarii decente, ca să nu plece oamenii din țară.

13. Ce personalitate istorică disprețuiți cel mai mult? Istoria unui neam e cartea lui de memorie care se păstrează nu spre disprețuire, ci spre învățătură.

14. Care este cea mai importantă realizare personală? Știu că am muncit cu dăruire întreaga viață.

15. În ce situații mințiți? De obicei, nu mint. Doar când cineva insistă să-mi răscolească sufletul.

16. Caracterizați-l pe Putin în trei cuvinte. Bun pentru ruși.

17. De ce nu s-a făcut Unirea în 90’? Nu a fost voință politică și verticalitate suficientă.

18. Credeți în Dumnezeu? Sunteți religios? Cred în dragostea și lumina Creatorului, care ne dă puterea să trăim printre străini.

19. Ce părere aveți despre minoritățile sexuale? Sunt pentru lucruri firești și corecte, care nu sfidează legea și bunul-simț.

20. Ce nu ați reușit încă sa faceți, dar tare vă doriți? Să fiu socru mare o dată și bunel măcar de 2 ori.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților