[ X ]
[ X ]
[ X ]
„PE SCURT”: Nu a reușit să ducă la bun sfârșit teza de Doctor, în schimb lucrează la un proiect de milioane! Despre ce demnitar e vorba
23 Februarie

Veronica Herța, director general al S. A. „Apă-Canal Chișinău” a dat răspunsuri la 20 de întrebări provocatoare, în cadrul noului proiect CURENTUL – „PE SCURT”.

1. Care este conceptul dumneavoastră de fericire absolută? Dacă vrei să fii fericit, vei fi în fiecare zi. Nu trebuie decât să-ți acorzi puțină atenție. Fericirea nu este putere financiară, nici putere de convingere,  nici influență. Fericirea nu poate fi cumpărată și nici vândută. Fericirea este echilibru. Este capacitatea omului de a se accepta pe sine. Puterea lui de a fi sincer măcar față de propria persoană. Este sentimentul de libertate.

2. Ce vă provoacă groază? Singurătatea…

3. Când v-ați simțit cel mai bine în Moldova? În copilărie, atunci când părinții le rezolvau pe toate, iar verile le petreceam la bunei.

4. Care a fost cel mai bun sfat pe care l-ați primit de la mama/tatăl dumneavoastră? Nu uita: Atunci când îți este bine sunt alții cărora le este şi mai bine, dar şi atunci când îți este rău sunt oameni cărora le este și mai rău.

5. Vin sau ceva mai tare? Apă în primul rând! Fiindcă lucrăm la Apă Canal :) Dar daca serios, vin.

6. Ce v-ar determina să vă schimbați cariera? Nu vreau să revenim la descrierea situației din toamna anului 2016 şi în ce condiții a apărut „necesitatea” schimbării carierei. La numirea mea în calitate de director general al SA „Apă Canal Chişinău”, cea mai mare prioritate a fost şi rămâne implementarea Proiectului cu susținerea partenerilor externi BERD, BEI şi Delegația Uniunii Europene. Cea mai mare lucrare care se implementează deja din aceste surse, este Reconstrucția Stației de Epurare, o lucrare de care sper să fim mândri!

7. Care este cea mai importantă realizare personală? Nu știu dacă realizare, poate mai bine zis, cea mai mare mândrie – este copilul meu!!!

8. În ce situații mințiți? Nu –mi place minciuna nici să o ascult de la alții, dar nici să o spun.

9. Politica este…o dezamăgire, ambalată frumos cu promisiuni false şi trădări.

10. Care a fost cel mai mare rateu al Republicii Moldova de la independență încoace? Ratarea Unirii Basarabiei cu România.

11. Cum considerați, ce a fost pe 7 aprilie 2009? Revoltă sinceră a cetățenilor, în primul rând a tinerilor împotriva sistemului.

12. Suntem o națiune îngenuncheată? Prin teroare şi manipulare se îngenunchează un om sau un popor, iar teroarea prin care a trecut națiunea noastră de la 1940 încoace şi-a lăsat amprenta şi până acum.

13. Care ar fi cel mai optimist scenariu pentru țara noastră? Doar revenirea la rădăcini – UNIREA.

14. De ce nu s-a făcut Unirea în ‘90? Pentru că, în realitate, comunismul nu a prea „căzut” în cele două state româneşti.

15. Ce personalitate istorică disprețuiți cel mai mult? De ce? Hitler şi Stalin, pentru că ne-au distrus rădăcinile.

16. Caracterizați-l pe Putin în trei cuvinte… Imperialist, nostalgic, profitor.

17. Dacă aș întoarce timpul înapoi… aş  fi un copil fericit, fără griji.

18. Credeți în Dumnezeu? Sunteți religioasă? Există cineva care să nu-L cheme pe Dumnezeu atunci când este în dificultate, când viața lui se află în joc sau când se află pe moarte? De ce mai este negată existența lui Dumnezeu? Noi însuși admitem existența lui Dumnezeu atunci când suntem în dificultate.

19. Ce atitudine aveți față de minoritățile sexuale? Este dreptul fiecăruia să fie fericit în înțelesul său a cuvântului fericire, doar să nu fie aceasta în detrimentul sau defavoarea altor persoane.

20. Сe nu ați reușit încă să faceți, dar tare vă doriți? Așa şi nu am reușit să duc la bun sfârșit teza de Doctor.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților