[ X ]
[ X ]
[ X ]
„PE SCURT”: E consilierul Silviei Radu și are un vis exotic. Descoperă-l pe Mihail Bagas
20 Martie

Activistul civic al diasporei ucrainene în Moldova și consilierul primarului interimar al Capitalei, Mihail Bagas, a dat răspunsuri la 20 de întrebări provocatoare în cadrul proiectului CURENTUL – „PE SCURT”

1. Care este conceptul dumneavoastră de fericire absolută? Familia.

2. Ce vă provoacă groază? Păianjenii.

3. Când v-ați simțit cel mai bine în Moldova? Toată viața m-am simțit bine în Moldova.

4. Care a fost cel mai bun sfat pe care l-ați primit de la mama/tatăl dumneavoastră? Părinții mei sunt oamenii sfinți care au sădit în mine acele simțiri, ce mă definesc astăzi ca persoană și îmi dau încrederea necesară pentru a fi deschis cu lumea și a face ceea ce fac.

5. Vin sau ceva mai tare? Bere.

6. În ce situații mințiți? În general, mă simt fericit că nu sunt nevoit să mint vreodată. Din când în când se mai întâmplă să o păcălesc pe mama că am reușit să iau prânzul sau să-i zic iubitei că mă aflu acasă, când de fapt stau cu prietenii la o bere.

7. Politica este… o muncă grea. Cu regret, în Moldova, atât politicienii cât și cetățenii au o atitudine ostilă față de această muncă. Urăsc diletanții, ajunși în politică din întâmplare, accidental, iar apoi se plâng că le vine greu.

8. Care a fost cel mai mare rateu al Republicii Moldova de la independență încoace? Cel mai mare rateu al Republicii Moldova a fost clasa politică care ne-a condus de-a lungul acestor ani.

9. Cum considerați, ce a fost pe 7 aprilie 2009? A fost o revoluție. Oamenii și-au dorit schimbări și le-au făcut.

10. Ce v-ar determina să vă schimbați cariera? Pe parcursul vieții, mi-am schimbat cariera în mod cardinal de trei ori. De fiece dată, aceste schimbări aveau loc din dorința de a excela și a atinge scopuri noi.

11. Suntem o națiune îngenuncheată? Personal, nu m-am simțit îngenuncheat niciodată. Și nici oamenii care mă înconjoară nu se simt căzuți în genunchi. Pot să afirm ferm că suntem o națiune de luptători, care nu a avut, deocamdată, lideri pe potrivă care ar putea să ne conducă.

12. Care ar fi cel mai optimist scenariu pentru țara noastră? Să se întoarcă populația în țară.

13. De ce nu s-a făcut Unirea în ‘90? N-a fost voință politică.

14. Ce facem cu Transnistria? Transnistria trebuie să fie reîntoarsă Republicii Moldova. Întâi de toate, trebuie să le demonstrăm transnistrenilor că din punct de vedere economic, reunificarea ar fi un lucru benefic pentru țară și oameni.

15. Ce personalitate istorică disprețuiți cel mai mult? Hitler și Stalin.

16. Caracterizați-l pe Putin în trei cuvinte… Nu vreau să-i dau calificări lui Putin, dar voi spun astfel: niciodată nu am fost împotriva omului rus.

17. Dacă aș întoarce timpul înapoi… nu aș schimba nimic.

18. Credeți în Dumnezeu? Sunteți religios? Cred în Dumnezeu, dar nu și în biserici.

19. Ce atitudine aveți față de minoritățile sexuale? Nu sunt nici pro, nici contra. Sunt și ei oameni și au dreptul la viață.

20. Сe nu ați reușit încă să faceți, dar tare vă doriți? Îmi doresc foarte mult să călătoresc în Africa. Mi-ar plăcea să fac o plimbare prin junglă.

Notă: Redacția CURENTUL va publica în zilele următoare un amplu interviu cu Mihail Bagas.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților