[ X ]
[ X ]
[ X ]
„PE SCURT”: „Ce a fost la 7 aprilie 2009?” – Lovitură de stat! Cine e deputatul sigur de asta
20 Februarie

Deputatul Partidului Socialiștilor din Moldova (PSRM), Vlad Batrîncea, a răspuns la 20 de întrebări provocatoare, în cadrul noului proiect CURENTUL – „PE SCURT”.

1. Care este conceptul dumneavoastră de fericire absolută? Ocupația preferată, timp liber suficient și oamenii doriți alături.

2. Ce vă provoacă groază? Lăcomia, fățărnicia și lipsa de principii.

3. Când v-ați simțit cel mai bine în Moldova? În anii de liceu și universitate, când prietenii și apropiații încă au fost în țară.

4. Care a fost cel mai bun sfat pe care l-ați primit de la mama/tatăl dumneavoastră? Fără muncă nu obții rezultate, fără scop nu devii om.

5. Vin sau ceva mai tare? În funcție de dispoziție și de companie. Băutura nu este importantă.

6. În ce situații mințiți? Detest minciuna.

7. Care este cea mai importantă realizare personal? Am contribuit la formarea echipei PSRM și mă mândresc de acest lucru.

8. Ce v-ar determina să vă schimbați cariera? Ocupația mai interesantă sau dezamăgirea în ceea ce fac.

9. Politica este… Modalitate de promovare și realizare a ideilor, viziunilor, proiectelor ambițioase. Sper ca în Moldova politica să devină o competiție egală, în care se respectă principiul meritocrației.

10. Care a fost cel mai mare rateu al Republicii Moldova de la independență încoace? Dezbinarea societății, lipsa unei idei comune, a proiectelor și a politicii naționale.

11. Cum considerați, ce a fost pe 7 aprilie 2009? Lovitură de stat, dirijată din afara țării. Cetățenii au fost folosiți în interesul scopurilor ascunse.

12. Suntem o națiune îngenuncheată? Sigur. Suntem conduși de alții. Nu avem o poziție fermă.

13. Care ar fi cel mai optimist scenariu pentru țara noastră? Punerea unui moratoriu la geopolitică, consolidarea statului de drept, a justiției și a economiei, care va permite întoarcerea oamenilor acasă.

14. De ce nu s-a făcut Unirea în ‘90? Pentru că majoritatea populației și-a dorit să trăiască în propriul stat.

15. Ce personalitate istorică disprețuiți cel mai mult? Hitler.

16. Caracterizați-l pe Putin în trei cuvinte… Puternic, carismatic, cu verticalitate.

17. Dacă aș întoarce timpul înapoi… aș fi prețuit mai mult oamenii și timpul. Cred că aș fi acordat mai mult timp științei, poate aș fi susținut teza de doctorat.

18. Credeți în Dumnezeu? Recunosc că nu sunt un credincios tocmai devotat, dar cred în morala creștină și că am fost creați de Cel de Sus.

19. Ce eveniment important va avea loc în noiembrie 2018? Se va schimba puterea în favoarea cetățenilor.

20. Ce nu ați reușit încă să faceți, dar tare vă doriți? Multe nu am reușit, atât în plan profesional, cât și personal. Întâi de toate îmi doresc să am familie și copii.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților