[ X ]
[ X ]
[ X ]
„PE SCURT”: Care a fost cel mai mare rateu al R. Moldova de la independență încoace? Răspunsul vicepreședintei Partidului Șor, Marina Tauber
23 Februarie

Vicepreședintele Partidului Șor, Marina Tauber, a răspuns la 20 de întrebări provocatoare în cadrul noului proiect CURENTUL – „PE SCURT”.

1. Care este conceptul dumneavoastră de fericire absolută? Fericire este o stare internă care nu trebuie să depindă de anumite măsuri! Sunt foarte fericită fiind într-o armonie deplină cu mine însumi. Recunosc că uneori înțeleg destul de târziu că anumite momente au fost cele mai fericite în viața mea, din păcate, sunt cazuri când fac în continuu această greșeală…

2. Ce vă provoacă groază? Josnicia, perfidia, lipsa de principii, lipsa unei tije, pe care uneori sunt nevoită să văd. Dar și lipsa posibilității de a controla situația.

3. Când v-ați simțit cel mai bine în Moldova? În copilărie. În acele momente parcă trăiam pe altă planetă, în comparație cu realitatea din ziua de azi.

4. Care a fost cel mai bun sfat pe care l-ați primit de la mama/tatăl dumneavoastră? Nu judeca și nu vei fi judecat. Trăiește conform principiilor, nu conform situației.

5. Vin sau ceva mai tare? În funcție de situație.

6. Ce v-ar determina să vă schimbați cariera? Vorbind despre schimbări (una a avut loc recent în viața mea), atunci sunt două – trei cuvinte: înțelegerea că în alt domeniu pot să ajut oamenilor și să fac ceva în beneficiu țării mai mult decât fac acum! Dar și faptul că întotdeauna trebuie să le oferim altora să facă ceva mai bine și să contribuie la dezvoltarea domeniului tău de activitate.

7. Care este cea mai importantă realizare personală? Nu cred că eu sunt cea care să apreciez propriile realizări în acest caz… Însă, sper ca cea mai importantă realizare a mea să fie în viitor!

8. În ce situații mințiți? Nu am astfel de situații. Dacă nu pot să spun adevărul – nu spun nimic!

9. Politica este…o știință, o practică de guvernare pe care în majoritatea cazurilor se răsfrânge o mare responsabilitate în legătura cu problemele din țară, ori învinuiri din cauza faptului că oamenii uită că, în primul rând, politica este făcută tot de ei.

10. Care a fost cel mai mare rateu al Republicii Moldova de la independență încoace? Clasa politică care venea la cârma țării pentru a-și satisface interesele personale, utilizând funcțiile pentru a-și satisface poftele, precum și dezbinarea societății.

11. Cum considerați, ce a fost pe 7 aprilie 2009? O luptă a politicienilor, în urma căreia au avut de suferit oamenii simpli!

12. Suntem o națiune îngenuncheată? Nu aș spune așa ceva despre națiunea pe care cu mândrie o reprezint. Poporul care se respectă, nu poate să fie înjosit. Totul depinde de noi.

13. Care ar fi cel mai optimist scenariu pentru țara noastră? Să devină un stat puternic și independent. Să nu fim influențați din exterior.

14. De ce nu s-a făcut Unirea în ‘90?  Pentru că oamenii au ales să trăiască într-o țară independentă!

15. Ce personalitate istorică disprețuiți cel mai mult? Nu este în puterea mea să dau calificări și aprecieri cuiva.

16. Caracterizați-l pe Putin în trei cuvinte… Dacă voi da calificări pozitive ori negative, acestea vor fi tratate ca poziția mea politică, de aceea nu aș vrea.

17. Dacă aș întoarce timpul înapoi… aș lasă totul așa cum este, dar aș lua alte decizii și aș proceda altfel în trei momente a vieții mele! Deși totul reprezintă o lecție utilă, chiar dacă uneori e prea dură.

18. Credeți în Dumnezeu? Sunt adepta faptului că nu trebuie să vorbim foarte mult despre credință. Fiecare trebuie s-o aibă în sine.

19. Ce atitudine aveți față de minoritățile sexuale? Consider că acesta este un lucru strict personal pentru fiecare și nu ar trebui să fie o temă pentru discuții publice.

20. Ce nu ați reușit încă să faceți, dar tare vă doriți? Mai multe.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților