[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pe cât de pregătită este aviaţia civilă din RM pentru reluarea curselor avia regulate? Directorul AAC a oferit răspunsul
13 Iunie

Directorul Autorității Aeronautice Civile (AAC), Eugen Coștei, a spus, într-un interviu pentru tribuna.md, ce face AAC pentru a corespunde normelor și cerințelor impuse aviației civile odată cu reînceprea zborurilor, transmite CURENTUL.

Astfel, Eugen Coștei a informat că AAC a elaborat propriile instrucțiuni în acest sens.

„Prin Hotărîrea nr. 14 din 3 iunie 2020 a Comisiei Extraordinare de sănătate publică a fost adoptată decizia reluării zborurilor regulate de pasageri, spre/dinspre Republica Moldova. Această propunere a fost înaintată Comisiei fiind siguri că atât companiile aeriene, Aeroportul Internațional Chișinău, cât și toate serviciile care activează pe Aeroportul Internațional Chișinău sunt pregătite să respecte cu strictețe toate măsurile impuse pentru protejarea sănătății publice și prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19.

Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova se implică activ în discuțiile și schimbul de informații și experiență în regim on-line organizate de Conferința Europeană a Aviației Civile (CEAC), Organizația Aviației Civile Internaționale (ICAO) și Agenția Europeană de Siguranță a Zborurilor (EASA). După elaborarea ghidului operațional de către EASA și Centrul European de Prevenire și Control a Bolilor, Autoritatea Aeronautică Civilă a elaborat instrucțiuni proprii, care să corespundă cerințelor Uniunii Europene, care sunt impuse industriei aeronautice în vederea asigurării masurilor coordonate pentru reluarea zborurilor regulate și pentru a recăpăta încrederea pasagerilor că transportul aerian este unul sigur atât din punct de vedere operațional, cât și pe domeniul sănătate publică”, a spus Eugen Coștei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților