[ X ]
[ X ]
[ X ]
PDSE: Procesul de distrugere a învățământului, demarat de actuala guvernare, este în toi
13 Septembrie

Partidul Social Democrat European (PSDE) susține că „procesul de distrugere a învățământului, demarat cu insistență de actuala guvernare, este în toi. Încă trei școli profesionale din Republica Moldova vor fi închise. Așa a decis Guvernul, în ședința de astăzi, invocând, ca de obicei, argumente supte din deget”, informează CURENTUL.

Așadar – a precizat partidul – școala profesională din Leova va fuziona cu școala profesională din Cimișlia, școala profesională din Nisporeni – cu școala profesională din Călărași, iar cea din Drochia – cu școala profesională din Rîșcani.

„Cum se va produce această „fuziune” și cât de real este ca elevii și cadrele didactice să se transfere in corpore în altă parte, nu se obosește nimeni să explice, deoarece nimănui de la putere nu-i pasă de aceste detalii. Scopul lor este simplu și clar – să reducă din cheltuieli, chiar și cu riscul de a distruge viitorul copiilor noștri și Educația în ansamblu” – a mai menționat formațiunea.

Partidul Social Democrat European se pronunță categoric împotriva acestor pseudo reforme și solicită repetat guvernării PAS să-și revizuiască atitudinea față de copiii și tinerii noștri, dar și față de cadrele didactice.

„Învățământul este un domeniu vital, în care statul ar trebui să investească masiv, nu să facă economii pe seama lui. Doar așa putem pune bazele unei dezvoltări durabile și determina cetățenii să-și construiască un viitor acasă și să nu mai plece peste hotare.

Când te doare mâna, cauți să o tratezi, nu o amputezi, deoarece în acest caz, devii schilod. Ceea ce face însă guvernarea PAS este să dezmembreze continuu Republica Moldova și să o schilodească, iar dacă nu-i vom opri, statul nostru riscă să devină nefuncționa”, a conchis PSDE.

Inapoi la arhiva noutaților