[ X ]
[ X ]
[ X ]
PDM va susţine măsurile economice aprobate de Guvern prin asumare de răspundere
2 Aprilie

Partidul Democrat din Moldova (PDM) va susţine măsurile economice propuse de Ministerul Finanţelor şi Ministerul Economiei şi aprobate de Guvern prin asumare de răspundere, informează CURENTUL.

Este vorba despre:

Majorarea ajutorului de şomaj până la 2775 lei
Reducerea TVA pentru HORECA de la 20% la 15%
Majorarea venitului lunar minim garantat de la 1107 lei până la 1300 lei
Majorarea venitului lunar minim garantat pentru fiecare copil de la 553 lei până la 975 lei
Pentru cei care şi-au sistat activitatea:

Restituirea a 100% (sau 60%, după caz) din impozitul pe venit al persoanei fizice, contribuţiei sociale, contribuţiei medicale – adică 44-45% din fondul de salarizare
Scutirea de plată a titularilor de patentă
Amânarea până la 25 iulie a termenului de achitare a taxelor locale
„Partidul Democrat din Moldova va susţine toate aceste măsuri, astfel încât afacerile şi angajaţii care au avut de suferit în această perioadă să fie sprijiniţi”, a declarat Pavel Filip.

Liderul democrat a precizat, totodată, că este nevoie de un plan mai mare, de măsuri anti-criză, care să dea asigurări că economia noastră va rezista acestei grele încercări. „Ştiu că Ministerul Economiei încearcă să adune materia cenuşie care există în ţară la acest subiect, astfel încât să avem o viziune clară despre cum anume vom ieşi din această situaţie. Îi îndemn pe toţi cei care au idei şi propuneri care să ajute nu doar afacerile, ci întreaga ţară, să contribuie în mod constructiv. Acum e momentul să uităm din ce tabere facem parte şi împreună să găsim soluţii, pentru că împreună suntem mai puternici”, a subliniat preşedintele PDM.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților