[ X ]
[ X ]
[ X ]
PDM și-a prezentat prioritățile pentru formarea unei coaliții de guvernare
9 Aprilie

Prim-vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, a anunțat că, astăzi, în cadrul ședinței săptămânale, au definitivat programul cu care vor participa la formarea majorității parlamentare și a Guvernului, informează CURENTUL.

În acest sens, Pavel Filip a anunțat că, PDM a pregătit un pachet social de inițiative, ce va sta la baza negocierilor, cât și la baza activității partidului în perioada imediat următoare, dacă se va forma o coaliție de guvernare cu participarea PDM.

„Este intitulat „Pachetul social pentru Moldova”. Acesta conține temele prioritare ale cetățenilor, așa cum le-au formulat ei la întâlnirile pa care le-am avut în campania electorală, dar și care apar pe primele locuri în sondajele de opinie. Majoritatea acestor proiecte au fost deja anunțate spre implementare și ele reprezintă prioritățile programului nostru de guvernare. Obiectivul principal al PDM detaliat în „Pachetul social pentru Moldova” este îmbunătățirea vieții oamenilor prin salarii și pensii mai bune, noi facilități pentru procurarea locuințelor, sprijin pentru familii și protecție socială mai puternică pentru cei defavorizați, dar și proiectele de infrastructură”, a precizat democratul.

În context, Pavel Filip a enumerat câteva dintre acele inițiative: majorarea indemnizației unice la nașterea copilului de la 6303 lei până la 10 mii lei. Lansarea programului alocații lunare de stat pentru copii în RM, câte 200 lei până la vârsta de 18 ani. Permanentizarea ajutorului de 600 lei, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun și Paști, pentru persoanele care primesc alocații sociale sub 2000 de lei.

Dublarea ajutorului pentru perioada rece a anului, care acum reprezintă 350 lei până 700 lei, pe 5 luni de zile. „Prima casă 4” – care va fi destinat angajaților din sectorul privat. Dar și câteva programe naționale: Drumuri bune pentru Moldova, construirea sistemului de canalizare în RM, alimentarea cu apă a localităților, dar și gestionarea deșeurilor solide”, a enumerat Filip.

În context, democratul a menționat că sunt gata să discute acest pachet social cu partidele interesate să participe la implementarea lui.

„Credem, însă, că, este vital ca starea aceasta de neclaritate politică să ia sfârșit cât mai repede. Toate partidele din Parlament să dea dovadă de maturitate și responsabilitate față de cetățeni, să dialogheze pe temele de interes prioritar pentru ei și să muncească, pentru a le face viața mai bună. PDM își va intensifica în perioada următoare eforturile, pentru a identifica parteneri politici, care să ajute RM să nu intre în criza politică și socială”, a mai spus Filip.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților