[ X ]
[ X ]
[ X ]
PDM propune testarea rapidă pe bază de antigen: 100lei/test, rezultate în 15-39 minute: „Este o soluție mai ieftin”
24 Noiembrie

Liderul democraților, Pavel Filip, în cadrul unui briefing, a spus că a sperat că, după alegeri, Executivul se va lăsa de politică și va trece la măsuri urgente, dar nu a fost să fie, informează CURENTUL.

„A venit timpul să recunoaștem: suntem într-o criză fără precedent. Peste 40% este rata de teste pozitive. În România și Ucraina această cifră este mai mică. Autoritățile ne anunță că nu mai avem paturi în spitale. Da, e adevărat că oamenii nu respectă restricțiile, dar ei nu pot respecta regulile, dacă acei care le încalcă, fie și demnitari de stat, nu sunt sancționați”, a declarat Filip.

Astfel, democratul a venit cu 3 propuneri urgente, care, potrivit lui, nu au costuri mari:

Cerem ca Guvernul să vină cu o listă foarte clară de reguli în această perioadă, ca fiecare cetățean să cunoască ce are și ce nu are voie să facă;

Cerem ca poliția și forțele de ordine să asigure respectarea acestor restricții;

Testarea rapidă pe bază de antigen: 100lei/test, rezultate în 15-39 minute. Este o soluție mai ieftină – testarea rapidă, care este folosită în mai multe țări.

În același timp, democratul face apel la partidele din Parlament.

„Să lase supărările deoparte și dacă au propuneri mai bune să vină cu ele. Dacă partidele responsible se vor așeza împreună la o masă de dialog, vom putea identifica soluții”, a conchis Filip.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților