[ X ]
[ X ]
[ X ]
PDM: „Prin inițiativa propusă, PAS și Maia Sandu nu fac altceva decât să contribuie la dezvoltarea partidelor pro-ruse”
20 Aprilie

Partidul Democrat din Moldova (PDM) anunță, printr-un comunicat de presă, că dezaprobă ferm inițiativa anunțată de Maia Sandu și colegii săi din PAS, privind finanțarea partidelor politice din fonduri provenite de la cetățeni din exteriorul țării, informează CURENTUL.

PDM susține că, acest lucru ar permite amestecul unor puteri sau organizații străine în politica internă din Republica Moldova și promovarea unor interese străine țării noastre.

„Ne exprimăm surprinderea că liderul unui partid al opoziției de dreapta încearcă în acest fel să legifereze inclusiv atât de mult discutatele finanțări venite din Federația Rusă pentru anumite partide politice. Prin inițiativa propusă, PAS și Maia Sandu nu fac altceva decât să contribuie la dezvoltarea partidelor pro-ruse, care vor fi cele mai importante beneficiare ale legiferării fondurilor de la cetățeni străini pentru partidele din Republica Moldova. Ne exprimăm speranța că această inițiativă reprezintă doar o nouă gafă marca PAS-Maia Sandu și nu ascunde alte intenții cinice sau care ar putea atrage amestecul unor puteri străine în politica internă din Moldova”, susțin democrații.

Totodată, PDM se declară deschis să discute „soluțiile privind îmbunătățirea cadrului electoral, inclusiv în ceea ce privește finanțarea partidelor, dar nu va accepta o inițiativă care facilitează implicarea unor factori străini în activitatea partidelor politice din Republica Moldova, ceea ce ar putea duce inclusiv la afectarea gravă a independenței țării noastre”.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților