[ X ]
[ X ]
[ X ]
PDM: „Peste 70% din cetățeni susțin demiterea deputatului, dacă nu-și îndeplinește atribuțiile”
27 Martie

Deputatul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Sergiu Sîrbu, în cadrul unui briefing de presă, a reiterat faptul că proiectul de lege privind modificarea sistemului electoral este susținut de cetățeni și acest lucru îl arată și datele unui sondaj realizat săptămâna trecută de către companie internațională, transmite CURENTUL.

Potrivit deputatului, aproape 90% din cetățeni susțin alegerea președintelui prin vot uninominal.

„Potrivit sondajului, cetățenii susțin demersul. PDM a colectat deja peste jumătate de milion de semnături și colectarea acestora va continua. În fiecare raion, oraș, există cel puțin un cort în care cetățenii pot subsemna. De asemenea, s-a activizat colectarea de semnături ușă la ușă. Potrivit datelor ultimului sondaj, se arată clar că majoritatea susțin schimbările: 74% – susțin demiterea deputatului dacă acesta nu-și îndeplinește atribuțiile; 74% din Diaspora crede că ar trebui să poată vota pentru unul sau mai mulți deputați care îi vor reprezenta; 90% din cetățeni susțin în continuare alegerea președintelui prin vot uninominal”, a spus Sergiu Sîrbu.

De asemenea, el a anunțat că în Parlament au început dezbaterile pe seama acestui subiect.

„Mai mulți reprezentanți ai societății civile au venit cu propuneri constructive. Multe dintre ele suntem gata să le discutăm și unele chiar să le acceptăm. La sfârșitul săptămânii, vineri, 31 martie, la Parlament vor demara dezbaterile publice pe seama acestui subiect. Peste 100 de invitații sunt gata pentru cei care sunt interesați. Invităm reprezentanții ONG-urilor, societății civile, partidele, experți din diferite domenii”, a mai spus Sergiu Sîrbu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților