[ X ]
[ X ]
[ X ]
PDM își declară neutralitatea în turul II al alegerilor prezidențiale
7 Noiembrie
Partidul Democrat din Moldova (PDM) îndeamnă în continuare membrii săi să susțină și să voteze în turul II al alegerilor prezidențiale conform valorilor pe care le împărtășesc, dar și declară că, imediat după învestirea în funcție a Președintelui, își va retrage miniștrii din actualul Guvern. Decizia a fost luată în cadrul ședinței comune a Biroului Executiv al partidului și președinților organizațiilor teritoriale ale PDM, transmite CURENTUL.

În cadrul briefingului de presă, liderul PDM, Pavel Filip a spus că, în actualul context politic și social în care se află R. Moldova, alegerile parlamentare anticipate ar fi o catastrofă.

„PDM își reiterează apartenența la valorile europene și social-democrate și își reafirmă disponibilitatea de a munci în continuare pentru aceste deziderate. PDM consideră că după 2 ani de instabilitate, pandemie, secetă, alegerile parlamentare anticipate ar fi o catastrofă pentru Republica Moldova. Am asigurat echilibrul pe scena politică și vom menține în continuare neutralitatea în alegerile prezidențiale. Imediat după învestirea în funcție a Președintelui, PDM a ales să-și retragă din actualul Guvern miniștrii săi. PDM invită partidele parlamentare autentice la dialog pentru a identifica o formulă de guvernare reprezentativă capabilă să depășească criza și să relanseze economia și să lupte eficient cu pandemia”, a spus Pavel Filip.
Decizia a fost susținută de majoritatea celor prezenți la ședință, cu excepția a doi membri.

Cristina Parfeni
Inapoi la arhiva noutaților