[ X ]
[ X ]
[ X ]
PDM: Guvernul Sandu a decis să părăsească corabia, lăsând pasagerii în ajun de iarnă, fără ajutoare sociale
12 Noiembrie

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a susţinut astăzi moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu. În luarea sa de cuvânt înainte de votarea moţiunii, preşedintele PDM, Pavel Filip, a menţionat că guvernul de fapt nu a fost astăzi demis, ci s-a luat act de decizia acestuia de a pleca, informează CURENTUL.

Potrivit democraților, „Guvernul Sandu este cel mai incompetent executiv din istoria Republicii Moldova. Timp de 5 luni acesta nu a realizat niciun proiect pentru oameni. Din contra, a anulat sau trunchiat proiectele lansate de Partidul Democrat: Drumuri Bune, Prima Casă, Un doctor pentru tine, cutiile pentru nou-născuţi, 600 de lei pentru pensionari, tichetele de masa”. „V-aţi speriat pentru că oamenii cer de la guvernare lucruri concrete şi voi nu le puteţi oferi şi aţi decis să plecaţi”, a spus liderul democrat.

Totodată, democratul a mai spus că, deşi Guvernul Sandu a declarat că ar fi deconspirat scheme, bani suplimentari în buget aşa şi nu au venit. „În acelaşi timp, se scumpesc produsele alimentare şi serviciile de transport, cresc taxele şi impozitele pentru antreprenori, iar oamenii nu ştiu nici măcar dacă vom avea sau nu gaz la iarnă”, a punctat Pavel Filip.

Fostul Premier a spus că, Cabinetul de miniştri Sandu a declarat că este transparent şi promovează oamenii în funcţii pe criterii de meritocraţie, în realitate, însă, a dat afară profesioniştii, instalând în funcţii rude, cumetri şi membri de partid. Au compromis însăşi noţiunea de „concurs”, partajând CNA-ul şi Procuratura.

„Variantă teribilistă de asumare a răspunderii este un act disperat prin care speraţi să reveniţi în stradă, în opoziţie, acolo unde vă simţiţi bine. Nu ştiţi să acţionaţi pentru, puteţi activa doar împotrivă. Având toată puterea, toate instituţiile statului, acest guvern nu a realizat nimic pentru oameni, rămânând captiv propriilor frustrări şi fantomelor trecutului. Guvernul Sandu a decis să părăsească corabia, lăsând pasagerii în ajun de iarnă, fără ajutoare sociale, ţara fără buget, antreprenorii fără previzibilitate, iar oamenii fără speranţă”, a spus Filip.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților