[ X ]
[ X ]
[ X ]
PDM este îngrijorat de majorarea taxei TVA pentru livrarea producției agricole, conform politicii fiscale pentru 2021
30 Noiembrie

Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova (PDM) își exprimă îngrijorarea vizavi de majorarea cotei TVA de la 8% la 12% la livrarea producției agricole, conform proiectului politicii fiscale pentru următorul an, transmite CURENTUL.

Deputatul Nicolae Ciubuc a avut o întrevedere cu reprezentanții a 7 asociații de profil, indignați de majorarea poverii fiscale, fără nici o consultare prealabilă cu sectorul.

„Considerăm necesară reevaluarea propunerilor de majorare a poverii fiscale pentru sectorul agricol, în condițiile dificile în care au activat fermierii în acest an, pe fundalul consecințelor pandemiei dar și secetei, aceste majorări vor face și mai complicată activitatea lor. În condițiile lipsei consultărilor și dezbaterilor publice pe platforma guvernamentală, vom organiza aceste activități în Parlament, în speranța ca vor fi identificate cele mai viabile soluții pentru agricultori. Încă un test pentru fracțiunile parlamentare responsabile”, menționează deputatul democrat Nicolae Ciubuc.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților