[ X ]
[ X ]
[ X ]
PDM, după discuțiile cu Președintele: Nu suntem pregătiți să facem o coaliție de guvernare
13 Noiembrie

Fracțiunea democraților din Parlament a avut astăzi o întrevedere cu Președintele Igor Dodon, informează CURENTUL.

Președintele PDM, Pavel Filip, a declarat că și-au exprimat, încă o dată, regretul pentru pasul făcut de Maia Sandu.

„Din punctul nostru de vedere – iresponsabil și nu a fost altceva decât o provocare. Noi credem că nu a avut aceste motive pentru a face acest pas. Noi credem că intenționat s-a făcut acest lucru – din dorința proprie de a pleca de la Guvern, sub povara responsabilității guvernării”, a precizat democratul.

Totodată, Pavel Filip a anunțat că, urmare a discuțiilor pe care le-au avut acum, PDM nu este pregătit să facă o coaliție de guvernare.

„În primul rând, PDM are propria sa agendă. Trebuie să vă spun că noi suntem într-un proces profund de resetare sau de reformare a formațiunii, vrem să ducem până la capăt acest proces, apoi vom fi gata să intrăm în coaliții. În același timp, ar fi cred că o iresponsabilitate să lăsăm țara pe timp de iarnă neguvernată, să mergem în anticipate, care ar fi și ele o variantă pentru PDM, dar noi avem nevoie să ne ducem reforma la capăt. De aceea, avem condițiile noastre, programele sociale lansate, dar care au fost oprite, avem inițiative pentru oameni. Dacă va fi înaintat un Premier, cu o garnitură guvernamentală, care va lua în calcul condițiile PDM, și nu contează de unde va veni acest Premier, de la Președinte, PSRM sau Blocul ACUM, după discuții cu organele statutare, vom proceda cum se va decide”, a precizat Filip.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților