[ X ]
[ X ]
[ X ]
PDM, despre revocarea miniștrilor săi: Dacă PSRM a hotărât să își asume integral responsabilitatea pentru guvernare, decizia îi aparține
9 Noiembrie

Urmare a anunțului făcut de Prim-ministru privind revocarea miniștrilor delegați de PDM în Guvern, Partidul Democrat din Moldova face unele precizări, transmite CURENTUL.

PDM a comunicat că a luat decizia de a-și retrage reprezentanții săi din Guvern, imediat după învestirea Președintelui ales, din responsabilitate, pentru a nu lăsa un vid în instituțiile conduse de PDM.

„Dacă PSRM a hotărât să își asume integral responsabilitatea pentru guvernare la această etapă, decizia îi aparține. Miniștrii delegați de PDM în Guvern sunt profesioniști, care au muncit cu multă dedicație într-o perioadă de criză în domeniile pe care le-au condus. Partidul Democrat se mândrește cu exponenții săi în Executiv și le mulțumește pentru activitatea desfășurată”, menționează PDM.

Totodată, PDM declară că a luat decizia să-și retragă reprezentanții săi din Executiv pentru a oferi Președintelui ales posibilitatea de a construi o colaborare eficientă cu Legislativul și Executivul, în conformitate cu prevederile constituționale și respectând votul exprimat de cetățeni, și această decizie rămâne în vigoare.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților