[ X ]
[ X ]
[ X ]
PDM, despre referendum: „Este o nouă idee politicianistă”
29 Martie

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vitalie Gămurari, afirmă că democrații s-au expus anterior asupra aspectelor privind desfășurarea diferitor referendumuri de către șeful statului, însă, în urma decretului semnat ieri, juriștii se vor expune ulterior în ceea ce ține de legalitatea acestei idei, informează CURENTUL.

Vitalie Gămurari a catalogat inițiativa șefului statului de a organiza referendumul consultativ drept una „politicianistă”.

„Juriștii vor analiza din perspectiva legalității și această nouă idee politicianistă, dar și solicitarea de a fi cheltuită o sumă mare de bani de la buget pentru ca președintele Dodon să-și facă, de fapt, campanie electorală pe banii statului” a declarat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, pentru Publika TV.

Precizăm că, Președintele RM, Igor Dodon, a anunțat, ieri, că a semnat decretul privind organizarea și desfășurarea unui referendum național, la 24 septembrie curent, în cadrul căruia să fie consultați cetățenii pe patru subiecte.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților