[ X ]
[ X ]
[ X ]
PDM bate alarma: Se face business pe seama copiilor?
26 Ianuarie

„Am primit în ultima perioadă mai multe plângeri de la părinți, care îmi spun că vaccinurile pentru copii se vând în Moldova la clinicile private cu peste 2000 de lei, de 10 ori mai mult decât prețul de achiziție sau prețurile din alte țări. Asta în condițiile în care la noi farmaciile nu au dreptul să vândă vaccinuri, așa că oamenii sunt limitați la un singur prestator de astfel de servicii, care a monopolizat tot sectorul”. Despre aceasta declară președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, informează CURENTUL.

Liderul democraților a mai spus că, „mai mult decât atât, acest agent economic importă vaccinurile drept “medicamente neautorizate”, ceea ce le permite să nu înregistreze oficial prețurile de catalog, așa că pot jongla cu ele după bunul plac, în detrimentul cetățenilor. (Mai exact, legislația prevede că trebuie să înregistrezi medicamentul, apoi prețul, care se formează prin comparație cu alte țări de referință, ceea ce ar însemna un preț de maxim 200 lei, comparativ cu peste 2000 lei, așa cum este acum)””.

„Am solicitat de la Agenția Medicamentului informații și explicații despre această situație, modul în care este verificată calitatea vaccinurilor, dar și motivul pentru care Agenția permite ca această clinică privată să seteze singură prețuri exorbitante. Anterior am cerut Ministerului Sănătății demonopolizarea acestui sector. Sănătatea copiilor noștri este primordială. Importante pentru cetățeni sunt concurența loială și scăderea prețurilor și vom acționa în această direcție”, a subliniat Filip.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților