[ X ]
[ X ]
[ X ]
PDCM și Procuratura generală se vor confrunta în judecată. Este vizat premierul Recean
16 Februarie

„Pentru data de 20 februarie este stabilită ședința instanței de judecată, în urma sesizării depuse de blocul juridic al PDCM, pe faptul refuzului Procuraturii Generale de a investiga atacul grosolan și amenințările directe făcute de premierul Recean în adresa judecătorilor, care emit decizii în conformitate cu legea”. Anunțul a fost făcut de Ion Chicu, președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), informează CURENTUL.

Politicianul a spus că el nu crede că „în țara noastră a mai rămas vreun om cu discernământ – adică, nu zombat pas-ist, care nu înțelege gravitatea acțiunilor/declarațiilor premierului Recean”.

Amintim că, PDCM, la 25 ianuarie curent, a acționat Procuratura Generală în instanță „pentru refuzul de a examina sub aspect legal amenințările prim-ministrului în adresa judecătorilor”.

La 18 decembrie 2023, PDCM a depus o sesizare la Procuratura Generală în care cerea efectuarea unui control pe acțiunile întreprinse de Prim-ministrul Dorin Recean, prin prisma art. 303 alin. (3) Cod Penal și, după caz, pornirea urmăririi penale. În sesizare se menționa că, Dorin  „a preferat să se implice și să comenteze categoric inadmisibil o decizie care nu a devenit definitivă, iar dacă va fi atacată cu recurs, aceasta să fie un semn despre puterea pe care o deține premierul și eventuale consecințe nefaste pentru judecătorii care ar examina cauza în ordine de recurs”.

URMĂREȘTE-NE ȘI PE TELEGRAM!

Inapoi la arhiva noutaților