[ X ]
[ X ]
[ X ]
PDCM cere anularea procedurii de concesionare a activelor Aeroportului Internațional Chișinău
5 Aprilie
Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) cere anularea procedurii ilegale de concesionare a activelor Aeroportului Internațional Chișinău, informează CURENTUL.

Potrivit PDCM, “după cum era de așteptat, Spânu și marioneta lui din Agenția Proprietății Publice, vor pasa responsabilitatea pentru trucarea licitației la Aeroport pe angajații întreprinderii. Chipurile, ei, ca și Maia Sandu, nu au nicio implicare și francezii “seducători” vor primi ilegal aeroportul, că așa au decis acei de la Aeroport…

Numai că, toată procedura este viciată anume de PAS-istul de la APP. Și anume:

Conform art. 7 alin.(2) din Legea cu privire la întreprinderea de stat fondatorul exprimă acordul de transmitere în locațiune a activelor neutilizate, decide modul de selectare a locatarului și coordonează contractele de locațiune. Fondator este APP…

Art. 8 alin.(7) din Lege stabilește că consiliul de administrație adopta decizii privind oportunitatea dării în locațiune a activelor neutilizate

Potrivit HG pentru aprobarea Regulamentului cu privire la darea în locațiune a activelor neutilizate pct.9/5 consiliul va decide referitor la oportunitatea transmiterii în locațiune a activelor și obține acordul fondatorului privind darea în locațiune a activelor neutilizate. Majoritatea membrilor Consiliului de Asministrare sunt de la APP și structuri ale guvernului…

Din caietul de sarcini cu privire la darea în locațiune a spațiilor Aeroportului publicat în MO și pe portaluri informaționale, rezultă ca contrar procedurilor stabilite de actele normative, lipsesc:

1. decizia consiliului de administrare a AIC;

2. Procesul verbal al comisiei pentru determinarea spațiilor ca active neutilizate;

3. Acordul APP în calitate de fondator, pentru dare în locațiune a spațiilor AIC;

4. Caietul de sarcini nu este aprobat de fondator APP – și nu este clar cine l-a elaborat, aprobat și a decis publicarea lui.

Totodată, pct. 13 din HG 483/2008 imperativ stabilește ca selectarea locatarilor se efectuează prin licitație cu strigare.

Prin urmare, pasarea responsabilității de către directorul APP către angajații Aeroportului este o încercare de a se eschiva de răspundere și îi scoate în evidență calitatea sa de las”.

În aceste condiții, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei cere APP să anuleze procedura de concesionare a activelor Aeroportului Internațional Chișinău. Juriștii PDCM vor depune o Sesizare la Procuratură pe faptul fraudării licitației de concesionare, având drept temei încălcările specificate mai sus.

Inapoi la arhiva noutaților