[ X ]
[ X ]
[ X ]
PDCM are un obiectiv ambițios: Aderarea la un partid de nivel european, până la mijlocul anului 2024
16 Iunie

Unul dintre obiectivele prioritare ale Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) este ca, până la mijlocul anului 2024, să adere la un partid de nivel european, informează CURENTUL.

Ion Chicu, președintele PDCM, în discursul susținut la Congresul de duminică, a vorbit și despre necesitatea instituirii funcției de vicepreședinte al partidului pentru relații externe.

„O altă șmecherie politică utilizată iscusit de către PAS ține de monopolizarea subiectului legat de integrare europeană, deși, cum spuneam mai sus, tot ce face PAS este departe de valorile și standardele democratice europene, de principiul transparenței, echității și responsabilității față de cetățeni. Trebuie să recunoaștem, că indirect la acest comportament al guvernării contribuie și partenerii noștri europeni, care din cauza situației tragice pe care o avem în Ucraina, preferă să închidă ochii la derapajele tot mai frecvente comise de regimul de la Chișinău.

Nu putem învinui partenerii de rea intenție și este necesar să continuăm să consolidăm dialogul cu structurile europene de specialitate, pentru a le spori gradul de conștientizare a proceselor reale care se petrec la Chișinău. Dar și pentru a evita riscurile degradării pe viitor a relațiilor RM-UE din cauza toleranței excesive a funcționarilor europeni de astăzi față de derapajele comise de PAS. Anume pentru a intensifica acest dialog și a consolida cooperarea noastră cu structurile externe, am propus astăzi instituirea funcției de vicepreședinte PDCM, responsabil de acest domeniu”, a declarat politicianul.

Președintele PDCM a mai spus: „Dl Nagacevschi, avem mult de lucru la acest capitol, dar și în privința stabilirii relațiilor de cooperare și de aderare la una dintre familiile politice europene. Această sarcină stă în fața Dvs. și colegilor din acest bloc tematic”.

„În acest context, unul din obiectivele prioritare, responsabil de realizarea căruia este Președintele PDCM și Dl Fadei Nagacevschi, este aderarea PDCM după alegerile locale din toamna anului 2023, dar până la mijlocul anului 2024, la un grup politic european, doctrina și viziunile politice ale căruia sunt compatibile cu cele prevăzute de Statutul și Programul partidului nostru. Iar modificările operate astăzi în Statutul și Programul PDCM, ne oferă mai multe oportunități în acest sens”, a subliniat el.

Inapoi la arhiva noutaților