[ X ]
[ X ]
[ X ]
PDA se declară solidară cu inițiativa societății civile de a stopa procesul de instaurare a dictaturii în RM
10 Mai

Platforma Demnitate și Adevăr (PDA) a făcut apel astăzi către reprezentanții societății civile, în cadrul unei conferințe de presă, prin care-i îndeamnă să iasă duminică, la 14 mai curent, ora 12.00, în fața Parlamentului, la un protest masiv împotriva schimbării sistemului electoral, informează CURENTUL.

Andrei Năstase, președintele Platformei Demnitate și Adevăr (PDA), a exprimat poziția formațiunii față de modificarea sistemului electoral.

„Venim cu un mesaj de sprijin a acestor proteste, care au început în R. Moldova. Statul de drept acum este în cel mai mare pericol. O asistență financiară consistentă, nu pe hârtie, va trebui restituită în mare parte de noi, după ani și ani. Chiar și astăzi oamenii sunt săraci, corupția a crescut, exodul masiv al populației riscă să transforme R. Moldova într-un deșert pustiu. Astfel, pe data de 5 mai curent, s-a produs un dezmăț, așa-zisa majoritate guvernamentală, controlată de Plahotniuc, a votat în prima lectură un proiect de lege prin care susțin introducerea votul uninominal, care e menit să lichideze ultimele insulițe de democrație în Republica Moldova”, a declarat Năstase.

În context, liderul PDA a adăugat: „Tandemul Plahotniuc – Dodon a recurs la modificarea Codului electoral, sfidând toate procedurile legislative și opiniile organizațiilor non-guvernamentale specializate în procesul electoral, mai multor formațiuni politice din opoziția anti-oligarhică și principalelor partide reprezentate în Parlamentul European. Votarea în grabă a modificărilor electorale și demonstrarea „compromisului politic” a avut loc chiar în ajunul venirii experților Comisiei de la Veneția, care urmează în luna iunie să-și formuleze avizul asupra proiectului controversat. Or, consensul politic și social solicitat de Comisia de la Veneția nu înseamnă compromisul mafiotic al unor politicieni corupți și al unor partide aflate în relații de cartel. Platforma Demnitate și Adevăr se declară solidară cu inițiativa societății civile de a stopa procesul instaurării în Republica Moldova a dictaturii unui personaj obscur și malefic”.

Platforma „Demnitate și Adevăr” a făcut apel „către toată societatea, indiferent de etnia, limba vorbită, apartenența politică și orientarea geopolitică, să participe duminică, 14 mai, la orele 12.00 la un protest masiv, în fața Parlamentului țării, împotriva dictaturii, hoției, corupției și sărăciei”.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților