[ X ]
[ X ]
[ X ]
PDA: „Nici un dosar privind încălcările în procesul acordării subvenţiilor în agricultură nu a avut la finalitate”
20 Aprilie

Guvernarea mimează lupta cu corupția în procesul acordării subvenţiilor în agricultură. Declarații în acest sens au fost făcute de conducerea Platformei Demnitate și Adevăr (PDA), în cadrul unei conferințe de presă, informează CURENTUL.

Alexandru Suslari, vicepreședintele PDA, a declarat că, de nenumărate ori, au depistat cazuri de încălcări, dar dosarele nu au ajuns la o finalitate.

„Au fost pornite 34 de dosare penale pentru acordarea frauduloasă a subvenţiilor în agricultură, însă până în prezent nu a existat niciun caz de condamnare a persoanelor vizate în dosarele respective. Mai mult decât atât, se cunoaşte că – acestea au fost retrase de la CNA, de către Procuratură, şi soarta lor ulterioară se pierde prin culoarele acestei instituţii capturate, neavând nici o finalitate”, a declarat Slusari.

Potrivit spuselor sale, „în pofida faptului că presa, dar şi Platforma DA, au semnalat în repetate rânduri gestionarea ilicită a subvenţiilor în agricultură, lucrurile privind investigarea cazurilor reale de corupție nu se mișcă din loc”. În acest context, Platforma DA „condamnă vehement atacul murdar, ordinar şi lipsit de temei asupra doamnei de afaceri, Aliona Mandatii, o reprezentantă a sectorului agrar”.

„Practic, am vorbit de puține ori în presă despre afacerile mele, am preferat mai degrabă să se vadă faptele. Când s-au deschis piețele spre UE compania mea a fost prima care a început exportul și atunci au fost atacuri mediatice jignitoare și nemeritate. Aproximativ 9 ani de zile am investit în afacerea mea, am fondat compania de la zero și am început investiții serioase în agricultură. Am creat circa 100 locuri de muncă, cu salariul mediu de minimum 5000 lei, contribuind la bugetul public național cu impozite, contribuții şi taxe achitate în sumă de peste 8 mln. lei. Ce fac eu ilegal? Să-mi demonstreze unde este schema frauduloasă. Dacă era vreo schemă, la sigur nu mai activam în acest domeniu”, a declarat Aliona Mandatii, vicepreședintele PDA.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților