[ X ]
[ X ]
[ X ]
PCRM a protestat în fața Curții Constituționale: „Tănase, demisia!”
6 Octombrie

Mai mulți reprezentanți ai Partidului Comuniștilor din Moldova (PCRM) au protestat în fața Curții Constituționale și au cerut demisia lui Alexandru Tănase și a întregii componențe a Curții Constituționale, transmite CURENTUL.

Comuniștii au protestat față de hotărârea din 4 martie privind alegerea directă a președintelui țării de către cetățeni, pe care o consideră neconstituțională.

Secretarul executiv al PCRM, deputata Elena Bodnarenco, susține că decizia Curții Constituționale și anume a lui Alexandru Tănase este una ilegală.

„Decizia de a schimba limba din Constituție, cea de alegere directă a președintelui este una lipsită de responsabilitate. Acum și semnarea celor șapte legi, prin care se pune pe umerii cetățenilor miliardul furat este un act anticonstituțional. Curtea Constituțională astăzi e plină de lașitate și condusă de o grupare criminală. Tănase, la dubă!”, a spus Elena Bodnarenco.

Șefa fracțiunii parlamentare a PCRM, Inna Șupac, a anunțat că PCRM va înregistra o inițiativă legislativă privind modificarea Constituției.

„Chemăm cetățenii să boicoteze alegerile prezidențiale din acest an. Azi, fracțiunea PCRM în Parlament va iniția un proiect de lege prin care va cere modificarea Constituției. Noi ne propunem să schimbăm Constituția pentru ca deciziile Curții Constituționale să fie aprobate de Parlament. În 2011, actualii judecători ai CC au demis pe Dumitru Pulbere pentru declarațiile politice, pe care le-a făcut. Noi, astăzi, am pregătit un document pentru Alexandru Tănase, unde i-am scris numele și toate declarațiile acestuia. Fracțiunea PCRM face apel către ceilalți judecători să examineze acest document și să facă decizia corectă – Demisia pentru Tănase!”, a spus Inna Șupac.

Protestatarii au venit cu pancarte pe care scria: „Tănase, la dubă!”, „Demisie!”, „E timpul să plece!”. De asemenea, protestatarii au scandat: „Rușine!”, „Jos Tănase!”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților