[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pavel Filip: „Sunt sigur că Republica Moldova păşeşte rapid în epoca informaţională”
7 Septembrie

Prim-ministrul Pavel Filip a participat astăzi la deschiderea IT Business Forumului „Guvernul pentru ICT”, dedicat demarării procesului de creare a parcurilor IT în Republica Moldova, transmite CURENTUL.

În mesajul său de salut către participanţii la eveniment, Premierul a declarat că angajarea Guvernului în procesul complex de implementare a reformelor în diverse domenii are menirea să crească bunăstarea cetățenilor, iar fondarea parcurilor IT corespunde dezideratului de dezvoltare a industriilor cu valoare adăugată înaltă, având un potențial considerabil de creștere pentru economia autohtonă.

„Pornind de la faptul că am păşit din epoca industrială în cea informaţională, sunt sigur că Republica Moldova abia acum, prin aprobarea legii şi crearea parcurilor IT virtuale sau fizice, păşeşte rapid în această epocă informaţională”, a menţionat Pavel Filip.

Totodată, Prim-ministrul a subliniat că parcurile IT vor pune baza unei industrii IT puternice și a unui mediu de afaceri competitiv pe plan regional prin simplificarea lansării, administrării şi dezvoltării afacerilor în domeniu.

„Chiar dacă atractivitatea fiscală este un element semnificativ, nu doar povara fiscală este importantă pentru un om de afaceri, ci obiectivitatea aplicării legislaţiei, eliminarea corupţiei şi a birocraţiei, ceea ce a şi dus la ideea aplicării unui impozit unic de 7% din vânzări în cadrul parcurilor IT”, a subliniat Pavel Filip.

La final, Premierul i-a îndemnat pe toţi cei care reprezintă această industrie, să vină cu demersuri de participare la fondarea parcurilor IT şi a dat asigurări că Guvernul va acorda şi pe viitor o atenţie sporită dezvoltării segmentului TIC, inclusiv consolidării rețelei de centre inovaționale și de cercetare, Tekwill fiind  un prim pas în acest sens.

Forumul „Guvernul pentru ICT” este organizat de Ministerul Economiei în parteneriat cu Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC şi a reunit reprezentanţi ai Guvernului, ai partenerilor de dezvoltare, precum şi peste o sută de oameni de afaceri.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților