[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pavel Filip: „Sunt onorat să găzduiesc vizita Premierului turc la Chișinău”
5 Mai

Premierul RM Pavel Filip și omologul său turc, Binali Yildirim, au susținut o conferință comună de presă, în cadrul căreia au informat despre subiectele discutate în cadrul întrevederii bilaterale, informează CURENTUL.

Premierul Filip a ținut să precizeze că, aceasta este prima vizită a unui Premier turc în RM.

„Sunt onorat să găzduiesc această vizită foarte importantă pentru noi. Relația dintre RM și Turcia, din punctul meu de vedere, este excelentă – fie că vorbim de dimensiunea politică, fie de cea comercial-economică. Mulțumim Guvernului și întregului popor turc pentru ajutorul oferit în lichidarea consecințelor calamităților naturale , care au avut loc în RM, acum două săptămâni. Noi apreciem mult acest ajutor. Astăzi au intrat în conturile Ministerului Finanțelor – 100 de mii de euro”, a precizat Premierul.

Totodată, Pavel Filip a menționat că, în cadrul discuțiilor, au trecut în revistă temele de actualitate de pe agenda bilaterală. „Doresc să subliniez că avem un dialog politic foarte bun. Acest fapt este confirmat de întâlnirile importante destul de frecvente. Turcia este un partener strategic pentru RM. Acest fapt este confirmat și prin interesul reciproc de a semna declarația comună referitor la instituirea Consiliului de cooperare strategică la nivel înalt în RM și Turcia. De asemenea, a fost consolidat cadrul juridic bilateral, prin semnarea acordului interguvernamental în domeniul securității sociale și a angajamentului care pune în aplicare acest acord. Sunt absolut sigur că, activitatea cercurilor de afaceri din Turcia în țara noastră va primi un nou impuls și mai mulți investitori vor veni în RM”, a precizat Filip.

Premierul a mai informat că, cu ocazia vizitei Premierului turc în RM, va avea loc un Forum de Afaceri moldo-turc, la care va participa un număr impunător de oameni de afaceri din Turcia și RM.

Potrivit lui Filip, mâine, vor participa la cel de-al 4-lea Congres al găgăuzilor din întreaga lume.

De menționat este și faptul că, astăzi, au fost semnate câteva documente ce vizează colaborarea bilaterală.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților