[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pavel Filip solicită Ministerelor responsabilitate în implementarea proiectelor investiționale și să prezintă un raport lunar în acest scop
28 Februarie

Prim-ministrul Pavel Filip a prezidat astăzi şedinţa Comitetului de Supraveghere a proiectelor de infrastructură majore care derulează în Republica Moldova cu asistenţa financiară a partenerilor externi, transmite CURENTUL.

La reuniune au participat Ambasadorul UE în RM, Pirkka Tapiola, Şeful Reprezentanţei BERD în Moldova, Dimitri Gvindadze, Şeful Reprezentanţei BEI în Moldova, Antonio Castillo, precum şi reprezentanţi ai Ministerelor implicate nemijlocit în implementarea proiectelor din domeniile: securitate energetică, apă şi canalizare, infrastructura drumurilor şi transport.

Prim-ministrul a solicitat Ministerelor vizate să prezinte până la finele lunii martie curent un Plan concret de măsuri privind eliminarea deficienților existente în implementarea proiectelor investiţionale.

Şeful Executivului a cerut ca autorităţile responsabile să prezinte lunar rapoarte privind realizarea proiectelor, în scopul asigurării implementării cu succes a acestora.

Reprezentanţii UE, BERD şi BEI au venit cu recomandări referitoare la implementarea proiectelor puse în discuţie, subliniind că gestionarea corectă şi profesionistă, dar şi asigurarea transparenţei procesului contribuie nemijlocit la valorificarea asistenţei investiţionale.

Amintim că asigurarea securităţii energetice a Moldovei este o prioritate absolută, regăsindu-se în Strategia Energetică a Republicii Moldova până în anul 2030, Programul de activitate al Guvernului, Acordul cu FMI, dar şi în Agenda de Asociere RM-UE. Totodată, reabilitarea drumurilor şi asigurarea populaţiei cu apă potabilă de bună calitate constituie factori primordiali ai securităţii naţionale a ţării.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților