[ X ]
[ X ]
[ X ]
Pavel Filip și Directorul regional al UNFPA au trasat noi perspective de avansare în implementarea proiectelor comune
22 Iunie

Prim-ministrul Pavel Filip a primit-o astăzi la Guvern pe Alanna Armitage, Directorul regional pentru Europa de Est şi Asia Centrală al Fondului ONU pentru Populaţie (UNFPA), transmite CURENTUL.

Oficialii au apreciat caracterul dinamic și constructiv al cooperării reciproce din ultimii 20 de ani şi au trasat perspective de avansare în implementarea proiectelor comune.

Prim-ministrul Pavel Filip şi-a exprimat gratitudinea faţă de suportul Organizației Națiunilor Unite, inclusiv a UNFPA, pentru promovarea dreptului femeii, a bărbatului şi a copilului la o viaţă sănătoasă cu oportunităţi egale, precum și pentru susținerea țării noastre în folosirea datelor despre populaţie pentru elaborarea politicilor şi programelor.

De asemenea, Premierul a salutat implementarea cu succes a Programului de Ţară  UNFPA pentru Republica Moldova 2013-2017 şi a exprimat toată deschiderea Guvernului pentru elaborarea celui de-al treilea Program de Țară UNFPA-RM pentru perioada 2018-2022, care urmează a fi aprobat în luna septembrie curent de către Consiliul Executiv UNFPA. În context, Pavel Filip a subliniat interconexiunea dintre suportul oferit de organizaţiile internaţionale şi implementarea cu succes a Agendei de reforme: „Confirm determinarea fermă a Guvernului de a continua procesul de reforme. Gama de probleme este largă, iar setarea priorităţilor joacă un rol esenţial în atingerea obiectivelor propuse. Astfel, suportul oferit de partenerii de dezvoltare ne permite să acţionăm multisectorial şi să avansăm în procesul de modernizare a țării și asigurare a bunăstării cetățenilor”.

La rândul său, Alanna Armitage a felicitat Guvernul pentru ambiţia şi determinarea sa în implementarea reformelor, reiterând disponibilitatea UNFPA de a acorda în continuare asistenţă Republicii Moldova pe segmentele sociale prioritare: egalitatea de gen, adolescenţi şi tineret,sănătatea sexuală şi reproductivă şi drepturile reproductive, securitatea demografică.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților